کیک و شیرینی

نان شیرمال

 

نان شیرمال نوعی نان شبیه فطیر است که بجای آب با شیر تهیه میشود و در اکثر شهرهای ایران پخته میشود ولی اصالتا مربوط به همدان است.

 

مواد لازم:
– دو عدد تخم مرغ
– سه چهارم لیوان روغن
– یک چهارم لیوان شکر
– یک لیوان ماست شیرین
– یک چهارم قاشق مرباخوری جوش شیرین
– دو قاشق مرباخوری بیکینگ پودر
– یک سوم قاشق چایخوری وانیل
– آرد به مقدار لازم (تا حدی که خمیر درست شود)

طرز تهیه:
برای شروع شکر را همراه با تخم مرغ و وانیل با همزن می‌زنیم تاکاملا مخلوط شوند.روغن را اضافه کرده باز کمی می‌زنیم آنگاه همزن را خاموش کرده و ماست، جوش شیرین و بیکینگ پودر را اضافه می‌کنیم. سپس آرد را آرام‌آرام اضافه کرده با دست مخلوط می‌کنیم تا خمیر درست شود و به دست نچسبد.
خمیر را با پلاستیک پوشانده و مدتی کنار میگذاریم تا حجمش دو برابر شود.
بعد از اینکه حجم خمیر دو برابر شد از خمیر گلوله‌هایی برداشته و روی میز آرد پاشیده و خمیر را به فرم دایره یا بیضی و به ضخامت نیم سانت پهن می‌کنیم و در سینی چرب شده قرار می‌دهیم و با زرده تخم مرغ رو مالی میکنیم و کنجد یا پسته خرد شده می‌پاشیم.
حالا سینی را درون فر قرار داده و با دمای ۳۵۰ درجه به مدت ۳۰ دقیقه می پزیم.بعد از این مدت وقتی سطح نان شیرمال طلایی شد از فر خارج میکنیم تا خنک شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *