خیلی از افراد نمک را در ابتدای پخت به موادغذایی اضافه میکنندکه کار نادرستی است.دراین مطلب بابهترین زمان برای اضافه کردن نمک به غذا آشنا میشویدو اطلاعاتی درباره این چاشنی پرطرفدار میخوانید.
برای آنکه بتوانید بدون مصرف زیاد نمک طعم غذا را خوب کنید باید وقت آن را بدانید که چه موقع نمک را به غذا اضافه کنیم. در منابع طب سنتی «نمک» (نمک طعام طبیعی) از جایگاه ویژهای در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف و درمان برخوردار است.
در صورتی که نمک به مقدار مناسب مصرف شود و کلیهها هم سالم بوده و عملکرد خوبی داشته باشند نمک مورد نیاز بدن تامین میشود، اما در صورت تداوم مصرف زیاد نمک و مواد شور و یا اختلال در کارکرد کلیهها یا یکی از سیستمهای مربوط به دفع، نمک اضافی موجب تجمع آب در بدن شده و ایجاد ورم در تمام و یا قسمتهایی از بدن میشود.
مصرف زیاد نمک و غذاهای شور از عوامل موثر بر افزایش فشار خون و بروز بیماریهای قلبی عروقی به ویژه در افرادی که سابقه این بیماریها را در خود یا خانواده دارند، میشود. طبق تحقیقات مشخص شده است که دریافت زیاد نمک علاوه بر افزایش فشار خون، اثرات مضر دیگری نظیر سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم و … نیز بر سلامت دارند.
* بهترین زمان نمک زدن به غذا : با توجه به آنکه ضررهای نمک را در این مطلب خواندید بهتر است در مصرف نمک به نکات مربوط به آن دقت کنید. یکی از این نکات زمان مناسب اضافه کردن نمک به غذاست.
– سوپ و آبگوشت: در ابتدای پخت نمک بزنید.
– سبزیجات: سبزیجات را در آب نمکدار بپزید.
– گوشتها: درست اندکی قبل از برداشتن از روی حرارت نمک بزنید.
* دو ترفند جالب استفاده از نمک:
– اگر ماهیتابه شما نچسب نیست، قبل از استفاده، به وسیله یک تکه کاغذ، مقداری نمک به کف آن بمالید تا نچسب شود.
– برای آنکه هنگام پختن تخم مرغ آبپز، آنها در آب ترک نخورند، در آبی که تخممرغها در آن میجوشند مقدار زیادی نمک بریزید.