سبزیجات نقش مهمی در آشپزی و طعم دادن به غذا دارد به شرطی که اصول و نحوه استفاده از آن ها را رعایت کنید در این صورت غذایی خوش عطر و بو و خوشمزه خواهید داشت. در این مطلب چند نکته مفید را در مورد خوشطعم کردن سبزیها می خوانید.
>> پختن ساقه کرفس، کنگر و بروکلی با آب مرغ یا آب گوشت باعث خوشطعم شدن این سبزیها میشود. البته به شرطی که زیاد حرارت نبینند و بعد از پخت هم کمی سرکه بالزامیک به آنها اضافه شود.
>> هرگز به سبزیهایی که قرار است پخته شوند، آب لیمو یا سرکه اضافه نکنید این کار باعث تلخ و بدبو شدن آنها میشود. شما میتوانید آب لیمو و سرکه را بعد از پخت به سبزیها اضافه کنید.
>> بهتر است برخی از سبزیها مانند گوجه فرنگی، هویج، گل کلم و پیاز را اصلاً نپزید. چون این سبزیها به صورت خام خوشمزهتر هستند. شما میتوانید آنها را قطعه قطعه کرده و با کمی آبلیمو طعم دار کنید و کنار ظرف غذایتان بچینید. اگر سفت وسختی هویج برای شما یا کودکتان قابل تحمل نیست، میتوانید آن را رنده کنید تا خوردنش آسانتر شود.
>> هیچ طعم دهندهای مانند پودرسیر، فلفل سیاه و مقدار بسیار کمی نمک نمیتواند سبزیهای شما را خوشطعم کند. افزودن کمی کره، روغن زیتون یا روغن کنجد به سبزیهای پخته هم میتواند طعم فوقالعادهای به آنها ببخشد.
>> برای اینکه ویتامینها، شکل و بافت سبزیها از دست نروند و بی مزه نشوند، بهتر است به جای آب پز کردن یا جوشاندن آنها، از روش بخارپز استفاده کنید.
>> ذرت، نخودفرنگی، باقلا و لوبیا سبز را بلافاصله بعد از پخت از داخل ظرف خارج کنید تا پوست رویی آنها جدا نشود و ظاهر زشتی پیدا نکنند. در ضمن، افزودن کمی کره، نمک و آویشن میتواند طعم این سبزیها را بسیار مطلوبتر کند.
>> اضافه کردن کمی نمک، گردوی آسیاب شده، کره و پونه خشک به سیب زمینی پخته شده، طعم فوقالعاده جدیدی را به این خوراکی مفید میدهد.
>> برای تهیه زرشک پلو، بهتر است بعد از داغ شدن روغن، زرشک را کمی تفت دهید و بلافاصله شکر و کمی آب را به آن اضافه کنید تا زرشک حالت مربایی به خود بگیرد. با این روش، زرشک لطیف شده و در عین حال سریعتر پخته می شود.