نگهداری و مراقبت درست از موادغذایی و خوراکیها باعث می شود که مدت بیشتری تازگی خود را حفظ کنند و خواص آن ها از بین نرود و این تاثیر زیادی روی سلامتی و دریافت ویتامینهای مورد نیاز بدن دارد. با این حال بهتر است که مواد غذایی مخصوصاً میوه ها و سبزی ها را به صورت تازه مصرف کنید و از نگهداری طولانی مدت آن ها در یخچال پرهیز کنید.
✔ درِ یخچال، دمای متفاوتی دارد و تنها برای تخممرغها، سسها و نوشیدنیها مناسب است.
✔ اگرچه نباید غذاها را گرم در یخچال بگذارید، اما غذاها نباید مدت طولانی بیرون از یخچال بمانند؛ بعضی از موادغذایی مستعد کپک هستند و در دمای اتاق ترکیبات سمی تشکیل میدهند.
✔ بهطور کلی، نشاسته نباید در فضای سرد قرار بگیرد. مثلاً مدت زمان نگهداری حلیم در یخچال به دلیل حجم بالای نشاسته، بسیار کم است. متخصصان توصیه میکنند حلیم را تا حد امکان بار اول مصرف کنید چون در صورت گرم کردن، نشاسته موجود در آن تبدیل به فولوکوله شده و هضمش برای دستگاه گوارش مشکل میشود.
✔ یخچال محل نگهداری طولانیمدت موادغذایی نیست، بنابراین بهتر است مواد حساس را کمتر خریداری کنید و زودتر مصرف کنید تا آسیبی به سلامتی شما نزند.
✔ میوههای هستهدار، در یخچال خواصشان را از دست میدهند.
✔ مرغ مستعد جذب باکتری است به همین دلیل نگهداری آن اهمیت زیادی دارد. مرغ خام، در یخچال تنها تا دو روز سالم میماند ولی در فریزر تا یک سال هم میماند. مرغ پخته بهتر است بیشتر از چند روز نگهداری نشود،چون میتواند باعث مسمومیت شود. مدت نگهداری آب مرغ در یخچال نیز نهایتاً چهار روز است.
✔ هرگزغذاهای داغ را در یخچال نگذارید چون دما را بالا میبرد و به یخچال آسیب میزند و موجب فساد مواد غذایی می شود.
✔ محیط یخچال مستعد رشد باکتریها است، بنابراین مواد غذایی را قبل از گذاشتن در یخچال، بشورید.
✔ درِ یخچال را برای مدت طولانی باز نگذارید چون تعادل دما برهم میخورد و مواد غذایی خراب میشوند.
✔ غذاهایی که با تخممرغ تهیه میشوند بهتر است در اولین فرصت مصرف شوند. تخممرغ سرشار از موادمغذی است و مستعد جذب میکروارگانیسمها است و بهسرعت فاسد میشود. بهطور مثال مدت نگهداری املت در یخچال نهایتاً یک تا دو روز است. البته توصیه میشود تا حد امکان این غذا را مجدداً گرم نکنید.