تغذیه

نکته های مهم تغذیه ای و بهداشتی در ماه رمضان

>> مواد غذایی را از مراکز و فروشگاه های معتبر و ترجیحا به صورت بسته بندی شده در کارخانه تهیه کنید.

>> تخم مرغ را به صورت بسته بندی شده تهیه کنید و بسته بندی آن  را قبل از گذاشتن در یخچال ضدعفونی کنید.

>> تخم مرغ هایی را که در یخچال می گذارید، نشویید زیرا سبب نفوذ تدریجی آلودگی به داخل تخم مرغ می شود.

>> غذای پخته شده و آماده مصرف را در فضای آشپزخانه بیشتر از دو ساعت نگهداری نکنید.

>> نوشیدن آب، آب سبزی و صیفی ها (آب هویج، آب گوجه فرنگی و آب کرفس) در ایام روزه داری، بدن را از کم آبی حفظ کمک می کند.

>> خوردن غذاهای چرب و شور، انواع تنقلات شور، کنسروها، شورها، سوسیس، کالباس و سایر فست فودها سبب تضعیف سیستم ایمنی و ایجاد تشنگی می شود.

>> به جای نمک، از سبزی های خشک و معطر و محلی برای طعم دار کردن غذا استفاده کنید.

>> پس از افطار، داشتن تحرک و فعالیت با شدت متوسط که موجب مصرف کالری می شود توصیه می شود.

>> نماز خواندن در اوقات مختلف روز با حرکت هماهنگ تعدادی از مفاصل و ماهیچه ها، باعث ایجاد توازن و تعادل بدن، مصرف کالری، کمک به جریان خون و کمک به متابولیسم غذا می شود.

>> مصرف نمک را به ویژه در ایام روزه داری محدود کنید مصرف نمک زیاد باعث می شود بدن آب بیشتری نیاز داشته باشد.

>> خرما بهترین ماده غذایی برای تامین تدریجی قندخون است.

>> برای افطار ۲ الی ۳ عدد خرما بخورید. از مصرف بیش از حد خرما نیز مانند سایر شیرینی ها پرهیز کنید.

>> خرما را در بسته بندی های بهداشتی خریداری کنید.

>> از خرید خرمای فله ای، بدون بسته بندی، فشرده و له شده خودداری کنید. اگر خرمای تازه له شده در دمای محیط نگهداری شود، چسبناک و نرم شده و مستعد آلودگی و انتقال عوامل آلوده کننده است.

>> خرما را فقط از مراکز معتبر و شناخته شده و بهداشتی خریداری کنید.

>> به سالم بودن بسته بندی خرما، دارا بودن مجوز سازمان غذا و دارو، تاریخ تولید و انقصا توجه کنید.

>> دانه های خرما را قبل از مصرف، با آب بشویید، تا از آلودگی های احتمالی در زمان برداشت، بسته بندی و عرضه پاک شود.

>> اگر از تمیز بودن خرما مطمئن نیستید، ‌قبل از مصرف، خرماها را روی حرارت ملایم در قابلمه حرارت دهید به گونه ای که حرارت به همه نقاط خرما برسد.

>> خرمای تازه باید در دمای یخچال و به دور از گرمای محیط نگهداری شود. اما نگهداری خرمای خشک بیرون از یخچال و درون ظروف در بسته اشکالی ندارد.

>> در صورت مصرف مواد شیرین، بهترین زمان آن در وعده افطار است.

>> از مصرف زیاد زولبیا و بامیه که حاوی مقادیر زیادی قند، چربی، اسید های چرب اشباع و ترانس است و موجب چاقی، دیابت و اختلالات چربی خون می شود خودداری کنید.

>> زولبیا و بامیه را از مراکز فروش و قنادی های معتبر و دارای پروانه بهداشتی خریداری کنید.

>> فروشنده باید در هنگام بسته بندی زولبیا و بامیه از انبرک یا دستکش یکبار مصرف استفاده کند.

>> بهتر است زولبیا و بامیه را قبل از مصرف، داخل ماکروفر یا روی اجاق گاز حرارت دهید.

>> مصرف آب زیاد در افطار و همچنین بین صرف غذا سبب اختلال در هضم مواد غذایی می شود.

>> از ترس تشنگی در طول روز، بعد از صرف سحری آب زیاد ننوشید. برای رفع تشنگی در روز در فاصله افطار تا سحر از صیفی و میوه های سرشار از آب (کاهو، خیار، هندوانه، خربزه، طالبی و مرکبات و..) بخورید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *