غذای سنتی

هویج ‌پلو

 

هویج ‌پلو یکی از غذاهای کم‌نظیر ایرانیست که با مرغ یا با گوشت چرخ‌ کرده، همچنین ادویه و چاشنی‌های خوش عطر درست می‌شود.هویج پلو در اصل از غذاهای سنتی شهر شیراز است که سرشار از مواد مفیدی مانند ویتامین‌های A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، اسید فولیک، منیزیم، منگنز، سلنیوم، کولین، روی (زینک)، امگا ۳، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز، فیبر، فسفر، گوگرد و … است.

بهتر است بدانید که این غذا پروتئین بالایی دارد و همچنین در بهبود سیستم عصبی، تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر، موثر و گزینه مناسبی برای غذای کودکان است. تقویت بینایی و پیشگیری از آب مروارید (کاتاراکت) و تباهی لکه زرد (ماکولا) از دیگر خواص مفید هویج پلو است. این غذا همچنین برای اضطراب و استرس فصلی به دلیل خاصیت نشاط‌ ‌‌‌آور خود گزینه مناسبی است.

 

طرز تهیه:
ابتدا ۵ پیمانه برنج را بشویید و چند ساعتی در آب و نمک خیس دهید. ۵ عدد هویج را خلال کنید؛و یک پیمانه شکر را در آب حل کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.هویج را داخل شربت بریزید و حرارت را کم کنید تا بپزد . بعد از نرم شدن هویج آن را داخل آبکش بریزید و از شربت جدا کنید.برنج خیس داده شده را آبکش کنید و داخل قابلمه مورد نظر به همراه هویج به صورت لایه به لایه پر کنید.بعد روی حرارت متوسط قرار دهید تا بخار آن بلند شود بعد حرارت را کم کنید و یک دم کنی روی در قابلمه بگذارید تا برنج حدود یک ساعت دم بکشد. خلال پسته و بادام را کمی تفت دهید و بعد از آماده شدن برنج برای سرو بر روی هویچ پلو بریزید و روی آن را تزیین کنید و در کنار آن مرغ زعفرانی پخته شده سرو کنید.

 

می‌توانید مرغ‌ها را به صورت حبه قندی خرد و بپزید و همراه با هویج آن را لابه لای پلو قرار دهید و یا کمی از شربت درست شده را برای شیرین تر کردن غذا روی برنج بکشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *