اگر هوس یک املت متفاوت با عطر و بوی شمال کردید پیشنهاد میکنیم پنیربِرشته را که یکی از غذاهای سنتی و خوشمزهی شمال کشورمان است یکبار امتحان کنید تا عاشق طعم لذیذ آن شوید. پنیربِرشته را در روستاهای شمال با نوعی پنیر محلی به نام ” سیاهمزگی” درست میکنند. اگر پنیر محلی در دسترستان نبود میتوانید از پنیرهای دیگر که بافت سفتی داشته باشند استفاده کنید.
مواد لازم:
⫸ تخم مرغ: ۵ عدد چهار
⫸ شوید خشک: ۱ قاشق غذاخوری
⫸ زردچوبه: به مقدار لازم
⫸ فلفل سیاه: به مقدار لازم
⫸ روغن: به مقدار لازم
⫸ کره: به مقدار لازم
⫸ سیر: ۲ حبه، رنده شده
⫸ پنیر سیاهمزگی: نیم کیلو(یا پنیر لیقوان، پنیر سفید، پنیر فتا)
طرز تهیه:
برای آماده کردن این املت خاص و مقوی ابتدا در ماهیتابهای مناسب روغن و کره بریزید بعد از گرم شدن، پنیر خرد شده را اضافه کنید بعد از این که پنیر نرم شد سیر را اضافه و حرارت را کم کنید و اجازه دهید سیر کمی تفت بخورد سپس زردچوبه را اضافه و مخلوط کنید. در مرحله بعد درون یک کاسه تخم مرعها را بشکنید و با فلفل سیاه و شوید هم بزنید و به آرامی به مواد داخل ماهیتابه اضافه کرده و مخلوط کنید تا تخم مرغ ها پخته شوند.
پنیربِرشته شما به همین راحتی آماده شد، به همراه چاشنی دلخواه و نان تازه یا برنج سرو کنید.
نوش جان
:::::: نکته:
>> پنیر گوسفندی سیاهمزگی در روستاهای شهرستان شفت استان گیلان و مخصوصاً در روستای سیاهمزگی تولید میشود. این پنیر طعمی تند و تیز و نمکین دارد و شبیه پنیر خیکی یا پنیر کوزه آذربایجان است. محبوبیت این پنیر به قدری افزایش یافته که به یکی از سوغاتیهای معروف استان گیلان تبدیل شده است.