غذای سنتی

پنیر بِرشته

اگر هوس یک املت متفاوت با عطر و بوی شمال کردید پیشنهاد می‌کنیم پنیربِرشته را که یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه‌ی شمال کشورمان است یکبار امتحان کنید تا عاشق طعم لذیذ آن شوید. پنیربِرشته را در روستاهای شمال با نوعی پنیر محلی به نام ” سیاهمزگی” درست می‌کنند. اگر پنیر محلی در دسترستان نبود می‌توانید از پنیرهای دیگر که بافت سفتی داشته باشند استفاده کنید.

 

مواد لازم:

⫸ تخم مرغ: ۵ عدد چهار

⫸ شوید خشک: ۱ قاشق غذاخوری

⫸ زردچوبه: به مقدار لازم

⫸ فلفل سیاه: به مقدار لازم

⫸ روغن: به مقدار لازم

⫸ کره: به مقدار لازم

⫸ سیر: ۲ حبه، رنده شده

⫸ پنیر سیاهمزگی: نیم کیلو(یا پنیر لیقوان، پنیر سفید، پنیر فتا)

 

طرز تهیه:

برای آماده کردن این املت خاص و مقوی ابتدا در ماهیتابه‌ای مناسب روغن و کره بریزید بعد از گرم شدن، پنیر خرد شده را اضافه کنید بعد از این که پنیر نرم شد سیر را اضافه و حرارت را کم کنید و اجازه دهید سیر کمی تفت بخورد سپس زردچوبه را اضافه و مخلوط کنید. در مرحله بعد درون یک کاسه تخم مرع‌ها را بشکنید و با فلفل سیاه و شوید هم بزنید و به آرامی به مواد داخل ماهیتابه اضافه کرده و مخلوط کنید تا تخم مرغ ها پخته شوند.

پنیربِرشته شما به همین راحتی آماده شد، به همراه چاشنی دلخواه و نان تازه یا برنج سرو کنید.

نوش جان

 

:::::: نکته:

>> پنیر گوسفندی سیاهمزگی در روستاهای شهرستان شفت استان گیلان و مخصوصاً در روستای سیاهمزگی تولید می‌شود. این پنیر طعمی تند و تیز و نمکین دارد و شبیه پنیر خیکی یا پنیر کوزه‌ آذربایجان است. محبوبیت این پنیر به قدری افزایش یافته که به یکی از سوغاتی‌های معروف استان گیلان تبدیل شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *