اگر به دنبال تنوع غذایی هستید این غذای خوشمزه و لذیذ را از دست ندهید. پکوره که از آرد نخود و سبزیجات معطر تهیه می شود در جنوب کشورمان محبوبیت زیادی دارد و در کشورهایی مثل هند، افغانستان، مالزی و پاکستان هم طبخ می شود.
در صورت تمایل می توانید به مواد پکوره مرغ یا سوسیس هم اضافه کنید.
مواد لازم:
>> سیر: ۲ حبه
>> آرد سفید: نصف پیمانه
>> شکر: ۱ قاشق مرباخوری
>> فلفل چیلی: به مقدار دلخواه
>> نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
>> خمیر مایه: ۱ قاشق مرباخوری
>> زردچوبه: به مقدار لازم
>> پودر تخم گشنیز: یک سوم قاشق چایخوری
>> پودر زیره سبز: یک سوم قاشق چایخوری
>> پیازچه، گشنیز وجعفری:۱ پیمانه ساطوری شده
>> آب ولرم: نصف پیمانه
>> آرد نخود: ۱ پیمانه (می توانید ازعطاری تهیه کنید)
طرز تهیه:
قبل ازهر کاری خمیر مایه را آماده کرده وکنار بگذارید؛ برای این کار درون یک لیوان خمیر مایه را با شکر مخلوط کنید و آب ولرم را اضافه کرده و هم بزنید. آب نباید داغ و یا سرد باشد در حدی که دست را نسوزاند کافی است. روی لیوان را بپوشانید و درجای تاریک قراردهید تا خمیر مایه فعال شده و کف کند.
حالا درون ظرفی مناسب آرد سفید و آرد نخود را به همراه خمیر مایه فعال شده و مقدار کمی آب بریزید و مخلوط کنید. اگر خمیر خیلی شل بود کمی آرد واگر خیلی سفت بود کمی آب اضافه کنید. وقتی به غلظت ماست رسید بقیه مواد لازم را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید سپس روی ظرف را با حوله ای تمیز بپوشانید و اجازه دهید در جای گرم و تاریک یک ساعت استراحت کند. وقتی حجم آن دو برابر شد خمیر آماده است.
برای سرخ کردن پکوره، درون یک قابلمه مقدارمناسب روغن را برای غوطه ورشدن پکوره ها داغ کنید. بعد از داغ شدن حرارت را کم کرده و با قاشق از مواد بردارید و درون روغن بریزید تا سرخ و طلایی شوند. بعد از سرخ شدن روی توری یا دستمال کاغذی حوله ای بچینید تا روغن اضافه ی آن گرفته شود.
پکوره های سرخ شده را در ظرف مناسب قرار داده و با سُس دلخواه سرو و نوش جان کنید.