خورشتی, غذای سنتی

پیازو

یکی از غذاهای سنتی استان زنجان پیازو است که غذایی بسیار لذیذ و خوشمزه بوده و محبوبیت بسیاری دارد. این خوراک طرز تهیه بسیار سریع و آسانی دارد و شما می‌توانید به راحتی آن را برای وعده ناهار، شام یا عصرانه آماده کنید و از عطر و طعم متفاوت آن لذت ببرید.

 

مواد لازم:

❉ لپه: دو سوم لیوان، قبلاً بخیسانید

❉ عدس: ۱ پیمانه، قبلاً بخیسانید

❉ روغن حیوانی: به مقدار لازم

❉ گوجه‌فرنگی: ۱ عدد، خرد شده

❉ برگه زردآلو: ۱ پیمانه، قبلاً بخیسانید

❉ آلوچه: ۱ پیمانه، قبلاً بخیسانید

❉ سیب زمینی: ۲ عدد، نگینی خرد شده

❉ پیاز: ۱ عدد، خرد شده

❉ مغزگردو: ۲ قاشق غذاخوری، کوبیده شده

❉ رُب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

❉ گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم (اختیاری)

❉ زردچوبه: به میزان لازم

❉ فلفل سیاه: به میزان لازم

❉ نمک: به میزان لازم

 

طرز تهیه:

برای تهیه این غذای لذیذ ابتدا پیاز خرد شده را درون قابلمه حاوی روغن تفت دهید تا از خامی خارج شود پس از آن گردوی کوبیده شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید. در مرحله بعد زردچوبه، فلفل سیاه، رُب گوجه فرنگی و نمک را افزوده و بعد از این که خامی رُب گرفته شد، لپه و عدس را به همراه مقدار مناسبی آب اضافه کرده و اجازه دهید با دَرِ بسته و حرارت متوسط بپزند. بعد از این که لپه و عدس کمی پخت برگه زردآلو، آلوچه و سیب زمینی نگینی خرد شده را اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا این خوراک خوشمزه جا بیافتد و عطر و طعم بگیرد.

پیازو  را بعد از آماده شدن در ظرف مورد نظر بریزید و با نان تازه سرو کنید.

نوش جان

 

:::: نکته:

>> می‌توانید به جای گردوی کوبیده شده به همان مقدار آرد استفاده کنید.

>> در صورت تمایل می‌توانید از گوشت چرخ‌کرده به صورت قلقلی استفاده کنید.

>> ساری یاغ (روغن زرد) یا ” تورتا ساری یاغ ” روغن بسیار خوش عطر و طعمی است که از کره محلی تهیه می‌شود و مصارف زیادی در آذربایجان و تبریز دارد، ماده اصلی و طعم دهنده پیازو هم ” تورتا ساری یاغ ” می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *