غذای ملل

لهمجون؛ پیتزای ترکی

 

لهمجون یا لاهماجون پیتزای ترکی خوشمزه روی یک تکه نان گرد نازک است که اتفاقا در میان کشورهای عرب خاورمیانه هم بسیار پرطرفدار است و در برخی رستوران‌های ترکیه در ایران هم این پیتزای ترکی خوشمزه سرو می‌شود.

 

مواد لازم برای خمیر چهار عدد لهمجون:
– یک کیلو گرم آرد سفید
– یک قاشق چایخوری نمک
– یک قاشق غذاخوری شکر
– چهارده گرم پودر خمیر مایه
– چهار قاشق غذاخوری روغن زیتون
– حدود هفتصد میلی لیتر آب گرم

مواد لازم برای روی پیتزاها:
– نیم کیلو گوشت چرخ کرده
– نصف فلفل دلمه ای قرمز ریز خرد شده
– سیر رنده شده یک قاشق مرباخوری
– نصف یک عدد پیاز بزرگ ریز خرد شده
– نصف فلفل سبز ریز خردشده
– چهار عدد گوجه فرنگی کوچک پوست گرفته و ریز خرد شده
– سه قاشق غذاخوری جعفری ریز خرد شده
– سه قاشق غذاخوری شوید خرد شده
– یک قاشق چایخوری فلفل قرمز پرک
– نصف قاشق چایخوری نمک
– یک قاشق چایخوری زیره
– یک قاشق چایخوری دارچین

طرز تهیه:
برای درست کردن خمیر مواد خشک را در ظرفی مخلوط میکنیم. حفره ای وسط آرد باز کرده و روغن را درآن می ریزیم و همه مواد را مخلوط می کنیم. بعد آب رو کم کم اضافه میکنیم (مقدار آب لازم بسته به نوع آرد ممکن است کم و زیاد شود). وقتی خمیر چسبنده شد آن را روی سطحی که آرد پاشیده ایم ۱۰ دقیقه ورز میدیم. خمیر را در کاسه ی چرب شده قرار داده روی آن سلفون چرب شده می کشیم تا ۱ تا ۲ ساعت در جای گرم بماند و کاملا” ور بیاد.
در این فاصله مواد روی پیتزا را کاملا” خرد و با هم میکس کنید تا یک مایه یکدست و صاف به دست بیاید.
حالا یک ماهیتابه تفلون را روی شعله متوسط گاز گرم کنید و گوشت چرخکرده را داخل آن بریزید، سپس مایه یکدستی را که در غذاساز درست کرده بودید به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. حدود ۱۰ تا پانزده دقیقه مواد فوق را روی حرارت نگه دارید تا گوشت چرخکرده بپزد. پودر فلفل قرمز و نمک را به مقدار دلخواه اضافه کنید. بعد از پخت مایه گوشتی آن را در یک ظرف پیرکس یا چینی بریزید و وقتی که به دمای محیط رسید روی آن را یک سلفون بکشید و چندین ساعت یا یک شب تا صبح در یخچال بگذارید.
خمیر ور آمده را از ظرف بیرون آورده کمی ورز می دهیم و به تعداد و اندازه ای که دوست داریم پهن می کنیم و در سینی فر که قبلا” کاغذ روغنی چرب شده گذاشته ایم قرار میدیم. کمی روی خمیر روغن زیتون مالیده و حدود ۱۵ دقیقه صبر می کنیم تا دوباره پف کند.


روی هر خمیر لهمجون، مایه گوشتی را که از قبل آماده کرده بودید بریزید و با ته قاشق روی خمیر بمالید. مایه گوشتی باید با ضخامت کم و به صورت یکدست روی خمیر مالیده شود. لهمجون‌ها را به مدت ۸ تا ده دقیقه در فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد و در طبقه وسط فر بپزیدتا کاملا” برشته شود.
لهمجون را معمولا با کلم سفید و قرمز، لیموترش، جعفری، دوغ ، تربچه نقلی و یا سالاد (خیار و گوجه فرنگی و تربچه و پیازچه و روغن زیتون و آبلیمو و نمک و فلفل) به همراه سس مخصوص سرو می‌کنند.

 

مواد لازم برای سس سیر:
– ماست چکیده یا یونانی یک پیمانه
– جعفری تازه ریز خرده شده نصف قاشق مرباخوری
– سیر رنده شده یک چهارم قاشق مرباخوری
– نمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه

طرز تهیه سس:
برای تهیه سس سیر، ماست، جعفری و سیر را بخوبی مخلوط و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *