یک پیتزای خاص باطعمی متفاوت که ارزش امتحان کردنش روداره حتمادوستش خواهیدداشت
مواد لازم:
– گوشت گوسفند چرخکرده نیم کیلو
– نخود پخته چهارصد گرم
– آرد سیصدگرم
– سیر دو حبه
– پیاز یک عدد
– پودر زیره سبز یک قاشق چایخوری
– پودر دارچین یک دوم قاشق سوپخوری
– روغن زیتون صد گرم (یک سوم پیمانه)
– ماست چکیده صد گرم
– آب جوش یک دوم پیمانه
– رب گوجه فرنگی یک سوم پیمانه
– برگ گشنیز و لیمو ترش برای سرو
طرز تهیه:
آرد را با یک قاشق چایخوری نمک مخلوط کرده و در ظرف نسبتا بزرگی که گنجایش خمیر را داشته باشد میریزیم. وسط آرد یک چاله درست کرده و نصف لیوان آب جوش، ماست و دو قاشق غذاخوری روغن را داخل آن میریزیم. مواد را با هم مخلوط کرده تا خمیر شکل بگیرد.خمیر را روی سطحی که کمی آرد پاشیدهاید با دست ورز دهید تا کاملا نرم شود. سپس به صورت توپ درآورده و با نایلون روی آن را بپوشانید و کنار بگذارید تا استراحت کند. (خمیر پیتزا را میتوانید با این دستور هم درست کرد).
پیاز و سیر را ریز خرد کنید.سینی فر را در فری که با دمای دویست درجه سانتیگراد از قبل گرم شده بگذارید. باقیمانده روغن (یک چهارم پیمانه) را در یک تابه روی شعله متوسط گرم کنید. پیاز را با سیر و نصف قاشق چایخوری نمک در تابه به مدت پنج دقیقه سرخ کنید تا نرم شوند. سپس گوشت گوسفند چرخشده را اضافه کرده و سه دقیقه دیگر به پختن ادامه دهید تا کمی تیره و قهوهای شود.
ادویه ها را با رب گوجه فرنگی و (یک چهارم پیمانه) آب به مواد افزوده و دو دقیقه با حرارت بالا بپزید تا سس کاملا غلیظ و جا افتاده شود و آب نداشته باشد.
خمیر را به چهار قسمت تقسیم کرده و هر قسمت را به یک چهارگوش مستطیلی شکل (سی در دوازده سانتی) روی کاغذ روغنی (شیرینیپزی) پهن کنید. مقدار یک چهارم از مخلوط گوشتی را روی هر کدام از خمیرهای پیتزا پخش کرده و یک چهارم از نخود را روی مخلوط گوشت میریزیم. به همین شکل دو عدد از پیتزاها را با کاغذ پوستی روی سینی فر قرار داده و به مدت ده دقیقه در فر میپزیم، تا خمیر پیتزا طلایی شود.
در پایان یک قاشق پر ماست چکیده را روی پیتزا ریخته و برگهای گشنیز را روی ماست پخش میکنیم و پیتزا را با برشهای لیمو ترش سرو میکنیم.