مقاله

چند توصیه آشپزی از یکی از بهترین سرآشپزهای جهان

 

 

 

جیمی اولیور یکی از شناخته ‌شده‌ترین سرآشپزهای دنیاست و علاقه مندان این حیطه به خوبی او را می‌شناسند او به چند پرسش

آشپزی پاسخ‌های جالبی داده است :

 

– چند راه برای درست کردن استیک وجود دارد؟

ـ معمولاً استیک یا بیف را سه مدل تهیه می‌کنند یا به مدت بسیار کم سرخ می‌کنند که به آن به زبان فرانسوی «سنیان» یعنی خونی می‌گویند، یا مدت سرخ کردن متوسط است یا طولانی. این‌که می‌گویم طولانی منظور چند دقیقه است نه بیشتر. دقت کنید استیک هیچ‌وقت نباید زیاد سرخ شود در غیر این‌صورت خشک می‌شود و زیاد مطبوع نخواهد بود. من استیک را متوسط دوست دارم یعنی تقریباً دو دقیقه برای هر طرف آن، حتی طرف دوم آن را می‌توانید کمتر سرخ کنید. فراموش نکنید که حرارت ماهی‌تابه بسیار بالاست در نتیجه مدت زیادی برای سرخ کردن نیاز نیست. مخصوصاً دقت کنید استیک آب نیندازد در غیر این‌صورت بد پخته می‌شود و خوب نیست.

 

– برای باز شدن یخ مرغ چه راهکاری را توصیه می‌کنید؟

ـ اگر از مرغ یخ‌زده استفاده می‌کنید حتماً برای باز شدن یخ، آن را مدتی قبل از مصرف از فریزر خارج کرده، در یخچال قرار دهید تا یخ به مرور آب شود. (طی این زمان روی مرغ را بپوشانید تا پوست آن خشک و سفت نشود.) هرگز به این منظور مرغ را در دمای اتاق قرار ندهید زیرا گوشت مرغ در این دما محیط مساعدی برای رشد باکتری‌هاست. برای باز شدن یخ یک مرغ ۵/۱ کیلوگرمی باید ۲۴ ساعت قبل از مصرف آن را در یخچال قرار دهید.

 

– چطورخوراک زبان لذیذ و زیبایی درست کنیم !

 

ـ بهتر است پس از پخت کامل، زبان گوساله را از دیگ خارج کرده و در دیس بگذارید همان‌طور که داغ است پوست آن را گرفته و گوشت زبان را برش‌هایی به قطر دو سانتی‌متر بدهیم ولی گوشت زبان را تا انتها نبرید تا قطعه‌های زبان از هم جدا نشود و فرم زبان از بین نرود.

 

– بهترین قسمت گوشت برای درست کردن بیفتک کجاست؟

ـ برای طبخ بیفتک باید تردترین گوشت انتخاب شود. تردی گوشت از لحاظ خود حیوان مربوط به قسمت‌هائی از بدن مثل عضلاتی که پائین ران و دست و گردن را تشکیل می‌دهند است که مسلماً سفت‌تر از عضلات بالای ران یا پشت حیوان است بنابراین تردترین قسمت گوشت بدن حیوان در درجه اول فیله آن است که در داخل استخوان راسته واقع شده است. این قسمت از حیوان اصلاً حرکت نمی‌کند. بعد از آن خود گوشت راسته است که از آن هم می‌توان بیفتک درست کرد و قسمتی از ران (سیاه ران و گرده ران) گوشت مناسبی برای طبخ بیفتک است.

 

– هر سالادی بهتر است چه موقعی مصرف شود؟

ـ برخی از سالاد ها را می توان به ‌جای غذای اصلی مصرف کرد مثل سالاد تخم‌مرغ، گوشت و مایونز، سالاد سیب‌زمینی و مرغ و مایونز، سالاد ماکارونی و سالاد لوبیا چیتی و سالاد بعضی حیوانات دریائی و سالاد مخلوط که گاهی می‌توان از سبزیجات و مواد باقیمانده درست کنیم.

از سالادهایی که به‌عنوان دسر می‌توان از آن استفاده کرد یکی سالاد میوه است که گاهی به ‌عوض مایونز از خامه و شکر و یک نوع سس مخصوص دسر استفاده می‌کنیم و هم‌چنین میوه و ژله که از ژلاتین شیرین درست شده است. سالادهایی که مخصوص مهمانی است مثل سالاد آناناس، سالاد طالبی  و….

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *