غذای سنتی

کاتی رول

کاتی رول، یکی از مشهورترین غذاهای خیابانی و سنتی هند است که به‌صورت لقمه‌های نان حاوی مواد مختلف، سرو می‌شود. نسخه گیاهی و لذیذ کاتی رول با سبزیجات مختلف پر شده و با سس‌های خوش‌طعم هندی سرو می‌شود. یکی دیگر از انواع محبوب این غذا، به‌صورت لقمه‌های کباب با سبزیجات سرو می‌شود.

مواد لازم برای داخل کاتی رول برای هشت نفر
– ۱ قاشق چای‌خوری زیره سبز
– ۱ قاشق چای‌خوری پودر فلفل چیلی
– نیم قاشق چای‌خوری آب‌لیمو
– یک‌ونیم قاشق چای‌خوری پودر تخم گشنیز
– ۱ حبه سیر له‌شده
– نیم قاشق چای‌خوری فلفل
– نیم قاشق چای‌خوری زنجبیل پودرشده
– ۱ قاشق غذاخوری روغن کانولا
– نمک به مقدار لازم
– ۴۰۰ گرم گوشت چرخ‌کرده گوسفندی

مواد لازم برای تهیه نان هندی پاراتا :
– ۲ لیوان آرد گندم کامل
– نیم قاشق چای‌خوری نمک
– ۱ لیوان آب
– نیم لیوان کره آب‌کرده

مواد لازم برای کاتی رول‌ :
– ۱ عدد پیاز ساطوری شده
– ۲ عدد فلفل‌دلمه سبز خردشده
– ۱ عدد تخم‌مرغ همزده
– سیر و سس چیلی
– پاراتا و کاتی کباب‌ها

نکته مهم
برای مزه‌دار کردن پاراتاها، پوره سیب‌زمینی، برگ گشنیز ریزشده، زیره و پودر فلفل چیلی را قبل از رول کردن، به نان اضافه کنید.

طرز تهیه مواد داخل کاتی رول :
۱. تمام ادویه‌جات و دیگر مواد لازم را با هم آسیاب کنید تا به‌شکل یک خمیر دربیایند، سپس آن را با گوشت چرخ‌کرده گوسفندی مخلوط کنید و به‌مدت ۴ ساعت در یخچال بگذارید تا گوشت، کاملا مزه‌دار شود.
۲. گوشت چرخ‌کرده را به‌شکل سوسیس‌های بلند دربیاورید و آن‌ها را به سیخ فلزی بکشید.
۳. آن‌ها را روی یک منقل زغالی یا گاز، کباب کنید. در حین کباب‌کردن، آن‌ها را بچرخانید و گاهی هم با برس، روی آن‌ها روغن بمالید تا خشک نشوند.

طرز تهیه پاراتا :
۱. با آرد، نمک و آب، خمیر درست کنید.
۲. گلوله‌هایی به‌اندازه تخم‌مرغ از آرد بردارید و آن‌ها را به کره آب‌شده آغشته کنید؛ سپس آن‌ها را به‌مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه کنار بگذارید.
۳. گلوله‌های خمیر را با استفاده از وردنه روی یک سطح صاف، باز کنید تا کاملا نازک شوند. سپس آن‌ها را در یک ماهیتابه به‌مدت ۴۵ ثانیه برای هر سمت نان، حرارت دهید تا نقطه‌های قهوه‌ای رنگ در نان پدیدار شوند. در حین مرحله پخت نان، دو طرف پاراتاها را دوباره با کره آب‌شده چرب کنید تا کاملا برشته شوند. سپس آن‌ها را کنار بگذارید.

طرز تهیه کاتی رول‌ :
۱. پیاز و فلفل دلمه‌ها را در یک ماهیتابه سرخ کنید تا نرم شوند و تغییر رنگ دهند.
۲. یک سمت پاراتاها را به تخم‌مرغ همزده آغشته کنید و در ماهیتابه بیندازید تا تخم‌مرغ بپزد. سپس آن‌ها را از روی حرارت بردارید.
۳. پیاز و فلفل‌دلمه‌های سرخ‌شده، یک کاتی کباب و کمی سس سیر و چیلی را در وسط پاراتا بریزید. آن را رول کرده و سرو کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *