این کالباس یکی از خوشمزهترین و لذیذترین فرآوردههای گوشتی است که به خاطر بافت نرم و عطر و طعم خاصش محبوبیت بسیاری در همه کشورها مخصوصاً کشورهای اروپایی بهویژه فرانسه و آلمان دارد تا حدی که نامش برگرفته از شهر لیون فرانسه است.
مواد لازم:
✔ فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
✔ پودر سیر: ۲ قاشق چایخوری
✔ جوز هندی: ۱ قاشق چایخوری
✔ نیتریت سدیم خوراکی: ۱ قاشق چایخوری
✔ گوشت سردست گوساله یا سینه مرغ: نیم کیلو، خرد شده
✔ چربی حیوانی: ۱۰۰ گرم، خرد شده
✔ شکر: ۱ قاشق چایخوری
✔ یخ خرد شده: ۱ لیوان
✔ نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه:
برای درست کردن این کالباس لذیذ ابتدا گوشت مرغ یا گوساله را خرد کنید و چربی خرد شده را با آن مخلوط کنید و درون فریزر قرار دهید تا نیمه منجمد شود. بعد از این که به صورت نیمه منجمد درآمد از فریزر خارج کنید و ۳ بار چرخ کنید. سپس پودر سیر، فلفل سیاه، نمک، جوزهندی، شکر و نیتریت سدیم خوراکی را اضافه کرده بخوبی مخلوط کنید و به همراه یخ خرد شده در غذاساز یا میکسر بریزید و (یخ خردشده برای این استفاده میشود که ترکیب نهایی نرم و یکدست شود) تا زمانی که مخلوط ترکیبی یکدست و چسبناک شود به هم زدن ادامه دهید. در مرحله بعد چند لایه سلفون را روی میز کار پهن کنید و مواد کالباس را به صورت استوانه روی آن شکل دهید سلفون را محکم دور مواد بپیچید و سر و ته آن را گره بزنید به طوری که آب به هیچ وجه درون آن نفوذ نکند. می توانید در صورت دسترسی، از کیسه های مخصوص کالباس استفاده کنید. حالا کالباس وکیوم شده را درون قابلمه ی بزرگ حاوی آبجوش به مدت ۲/۵ ساعت بپزید.
بعد از این مدت کالباس را بعد از خنک شدن در یخچال قرار دهید و زمان مصرف برش داده و به همراه نان باگت، خیارشور و گوجه فرنگی سرو و نوش جان کنید.
:::::: نکته:
>> نیتریت سدیم خوراکی یک محصول با خلوص بالا و یک نمک آنتی اکسیدان و دارای خواص ضد میکروبی است که نقش حیاتی در سلامت عمومی دارد و به عنوان یک ماده تثبیت کننده در فرآورده های گوشتی مانند ژامبون، بیکن، هات داگ و … از رشد باکتریهایی مانند بوتولیسم و… که می توانند باعث ایجاد بیماری و مسمومیت در انسان ها و فساد محصولات شود، جلوگیری می کند.
نیتریت سدیم خوراکی هنگامی که به عنوان یک ماده افزودنی به فرآورده های گوشتی اضافه می شود بر طعم و رنگ فرآورده ها نیز تاثیر مثبتی می گذارد؛ همچنین در صنعت داروسازی به عنوان یکی از ایمنترین محصولات استفاده می شود.