کیک و شیرینی

کاپ کیک بخارپز

 

کاپ کیک‌ها بهترین انتخاب برای دورهمی های دوستانه یا خانوادگی هستند.
این کاپ کیک به فر نیاز نداره و با بخارپز میتونید درستش کنید.

 

مواد لازم:

– شکر دانه ریز یا پودر قند سه چهارم فنجان
– عصاره وانیل یک قاشق چایخوری
– روغن نباتی یک چهارم فنجان
– آب گازدار نصف فنجان
– شکر سفید معمولی دو قاشق غذاخوری
– آرد کیک‌پزی دو فنجان
– بیکینگ پودر دو قاشق چایخوری
– تخم مرغ بزرگ دو عدد

طرز تهیه:

هشت قالب سیلیکونی کاپ کیک را با کاغذ مخصوص پخت کاپ کیک بپوشانید. قسمت پایینی بخارپز را تا نصف از آب پر کنید. درب آن را قرار دهید و روی حرارت زیاد بگذارید.
دو فنجان آرد مخصوص کیک‌پزی و دو قاشق چایخوری بیکینگ پودر را داخل یک کاسه الک کنید. دو عدد تخم مرغ را بشکنید و داخل کاسه همزن بریزید. تخم مرغ‌ها را با سرعت کم هم بزنید و پس از مدتی سرعت همزدن را بیشتر کنید. چند دقیقه بعد شکر سفید دانه ریز یا پودر قند را به آرامی و در چند مرحله اضافه کنید و هم زمان هم بزنید تا همه مواد به خوبی مخلوط شود. مخلوط را با سرعت متوسط به مدت پنج دقیقه هم بزنید. توجه کنید که مخلوط نباید سفت و کرم رنگ شود.
یک قاشق چایخوری عصاره وانیل اضافه کنید و با سرعت کم مخلوط کنید. یک چهارم فنجان روغن نباتی اضافه کنید و همچنان با سرعت کم به مدت 30 ثانیه مخلوط کنید.
هنگامی که مواد به خوبی ترکیب شدند، مخلوط آرد و بکینگ پودر الک‌شده و نصف فنجان آب گازدار را به تدریج اضافه کنید. به این صورت که پس از اضافه کردن یک تا دو قاشق از مخلوط آرد، مقداری از آب گازدار اضافه کنید. این کار را تکرار کنید تا همه مواد به خوبی مخلوط شوند. مایه کاپ کیک را با سرعت کم مخلوط کنید.

مواد کاپ کیک را زیاد هم نزنید اگر مایه کاپ کیک را بیش از حد هم بزنید کاپ کیک‌ها پس از پخت سفت میشوند. همزن را خارج کنید و اینبار همه مواد را با قاشق یا لیسک خوب هم بزنید.
مایه کاپ کیک را با دقت داخل قالب‌ها بریزید. حدود سه چهارم قالب را از مایه کاپ کیک پر کنید. روی هر کاپ کیک را با چاقو به شکل یک علامت به‌ اضافه (+) خط بیندازید. سپس روی خط به اضافه مقداری شکر سفید معمولی بریزید. این کار باعث می‌شود تا روی کاپ کیک‌ها حسابی پف کند و شکل خاصی بگیرد.

حالا کاپ کیک ها را با فاصله داخل سینی بخارپز بچینید. اگر آب داخل بخارپز در حال جوشیدن بود، می‌توانید سینی بخارپز را روی آن قرار دهید. درب بخارپز را روی سینی بگذارید. حرارت را زیاد کنید و پس از یک دقیقه حرارت را معمولی کنید.

کاپ کیک‌ها را حدود 15-18 دقیقه بپزید. گهگاه درب بخارپز را بردارید و بخار روی درب را با یک دستمال پارچه‌ای تمیز پاک کنید و دوباره روی بخارپز قرار دهید. برای مطمئن شدن از پختن کاپ کیک‌ها یک خلال دندان را داخل آن‌ها فرو کنید. اگر هیچ خمیری به خلال دندان نچسبید، یعنی کاپ کیک‌ها به خوبی پخته شده‌اند. حرارت را خاموش کنید و بگذارید کاپ کیک‌ها با به مدت پنج دقیقه داخل بخارپز در بسته استراحت کنند. کاپ کیک‌های تازه را همراه با چای یا قهوه سرو کنید و از مزه فوق العاده آن‌ها لذت ببرید!

نکته :
– کاپ کیک‌ها را میتوانید تا دو روز در یک ظرف در بسته در دمای اتاق نگهداری کنید. همچنین می‌توانید کاپ کیک‌های پخته شده را تا دو هفته در یخچال و تا سه ماه در فریزر نگهداری کنید.

– اگر بخارپز ندارید می‌توانید به راحتی از قابلمه برای تهیه کاپ کیک‌ بخارپز استفاده کنید. برای این کار قابلمه را تا نصف از آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید. پس از این که قالب‌ها را از مایه کاپ کیک پر کردید آن‌ها را داخل یک آبکش با ته صاف بچینید. آبکش را روی قابلمه قرار دهید و درب قابلمه را روی آبکش بگذارید و طبق مراحل توضیح داده شده کاپ کیک‌ها را بپزید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *