غذای سنتی

کاچی

 

کاچی از غذاهایی است که خیلی خوشمزه بوده و طرفداران زیادی هم دارد.کاچی حکم یک دسر بسیار مقوی و انرژی بخش را دارد و برای سلامت کبد مفید است.

 

کاچی از غذاهای مناسب برای همه به ویژه افراد میانسال و سالمند است. البته حواس‌تان باشد که اگر سالمندان خانواده‌تان مبتلا به دیابت هستند این غذا را با شکر کمتر و با تمهیدات دارویی لازم برای‌شان سرو کنید. کاچی حکم یک دسر بسیار مقوی و انرژی بخش را دارد و برای سلامت کبد مفید است. بهتر است این غذا را بیشتر همزمان با تاریک شدن هوا استفاده کنید. کاچی به علت انرژی بسیار زیادی که دارد برای افراد دارای ضعف جسمانی غذایی بسیار مفید و مقوی به حساب می‌آید. گلاب و زعفران و دارچین آن افسردگی را رفع می‌کند و سالمندان با خوردن آن روحیه بهتری پیدا می‌کنند.

مواد لازم:
– گلاب نصف پیمانه
– زعفران ساییده یک قاشق چای‌خوری
– شکر ۲ پیمانه
– خلال بادام یک قاشق غذاخوری
– آرد گندم یک پیمانه
– آب ۳ پیمانه
– کره ۲۰۰ گرم
– خلال پسته و بادام برای تزیین به میزان دلخواه

طرز تهیه:
برای تهیه کاچی ابتدا شکر را همراه با آب بر روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا شکر آب شده و مواد کمی غلیظ شوند. در آخر گلاب را اضافه کرده و از روی حرارت برمی‌داریم تا عطر گلاب از بین نرود. غلظت این ماده باید مانند شهد مربا باشد. در ظرفی دیگر آرد را در کره کمی تفت می‌دهیم تا خامی آرد از بین رفته و آرد کمی قهوه‌ای شود.
شیره به دست آمده را به آرد اضافه کرده و به مدت ۱۵ دقیقه کامل و سریع هم می‌زنیم. سپس خلال بادام و زعفران را اضافه کرده کمی هم زده تا مواد مخلوط شوند. در این مرحله کاچی باید جا بیفتد یا به قول قدیم‌ها دم بکشد. یک پارچه به عنوان دم‌کنی در قابلمه گذاشته و روی حرارت بسیار بسیار کم و ترجیحا بر روی شعله پخش کن کاجی را به مدت ۴۰ دقیقه دم کنید.
پس از آماده شدن در ظرف مناسب کشیده و با کمی خلال و یا کمی پودر دارچین آن را تزیین و سروکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *