غذای سنتی

کباب زردک

 

یکی از غذاهای خوشمزه‌ای که در اصفهان پخته می‌شود، کباب زردک اصفهانی است. کباب زردک در اصطلاح با نام کباب مشهور بوده اما در واقع کباب نیست و شامی است که به صورت کبابی تهیه می‌شود. کباب زردک را می‌توانید هم به صورت شیرین و هم به صورت ملس تهیه نمایید.

موادلازم:
– یک چهارم لیوان شکر
– یک چهارم لیوان آب
– نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران به میزان لازم
– گوشت چرخ کرده۲۵۰ گرم
– پیاز رنده شده یک عدد
– یک عدد تخم‌مرغ
– چهار عدد زردک (هویج زرد) ریز رنده شده
– آرد نخودچی به میزان لازم

طرز تهیه:
ابتدا آب و شکر را با هم مخلوط نموده و اجازه دهید تا بر روی حرارت به صورت شربت دربیاد حالا زعفران را اضافه نمایید تا عطر و رنگ بگیرد. در صورتی که دوست دارید تا کباب زردک ملس باشد دو قاشق غذاخوری سرکه را به شربت اضافه کنید. بعد از آماده شدن شربت را کنار بگذارید.
حالا نمک، فلفل، زردچوبه و زردک‌های خرد شده را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و به خوبی ورز دهید. سپس آرد نخودچی را کم کم اضافه کنید و به ورز دادن ادامه دهید. آرد نخودچی می‌تواند سبب سفت شدن گوشت و ماده اصلی غذا شود، بنابراین مراحل اضافه نمودن آرد نخودچی را رفته رفته و به آرامی پیش ببرید تا مایه شما سفت نشود. زمانی که احتمال می‌دهید مایه رو به سفتی است دست از کار بردارید. حالا از مخلوط ورز داده شده به اندازه بزرگتر از گردو برداشته و با دست شکل دهید و در روغن داغ سرخ کنید و بعد از سرخ شدن در ظرف مناسبی چیده و روی آنها شربت مخصوص را می ریزیم.
برای آنکه شربت بتواند به خوبی به زردک ها نفوذ کند نیاز به زمان ۴۵ دقیقه‌ای دارد. در این زمان کباب باید بر روی حرارت باشد تا گرمای متوسط سبب طعم‌دار شدن کباب شود.
در پایان کباب‌ها را در ظرفی چیده و با جعفری یا هر نوع سبزیجاتی که دوست دارید تزئین و سرو کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *