این غذا گوشت ندارد ولی در صورت تمایل می توانید به آن گوشت چرخكرده یا گوشت مرغ بیفزایید.
مواد لازم برای چهار نفر :
پیاز : یک عدد
برنج : سه پیمانه
گوجه فرنگی : نیم كیلو
سبزی (شامل شوید،سیر تازه و ترخان« شوید دو برابر سیر تازه و ترخان یك چهارم شوید»): صد گرم تا نیم كیلو
نمك، فلفل و روغن : به میزان لازم
طرز تهیه :
ابتدا گوجهفرنگیها را شسته و آنها را برای لحظهای در آب در حال جوش بیندازید. سپس پوست و تخم آنها را جدا كرده و به صورت فیله درآورید. فیلهها را رنده كنید یا در مخلوط كن بریزید. پوره گوجهفرنگی به دست آمده را همراه با روغن، كمی زردچوبه و پیاز داغ در قابلمه بریزید تا جوش بیاید. برنج را شسته و كمی خیس كنید و بعد به آن بیفزایید و آب برنج را اندازه كنید (حدود 5 پیمانه آب كافی است). پس از جوش آمدن، سبزیهای خرد شده را اضافه كنید و اجازه دهید تا برنج دم بكشد. سپس آن را سرو كنید.
نکته :
– اگر سیر تازه در دسترس نبود میتوانید از سیر خشك تفت داده شده همراه زردچوبه و شوید استفاده كنید.
– تماته به معنای گوجه فرنگی است.
– این غذا گوشت ندارد ولی در صورت تمایل می توانید به آن گوشت چرخكرده یا گوشت مرغ بیفزایید.
– این كته بهتر است با كره طبخ شود تا خوشمزه تر شود.
– میزان نیم كیلو سبزی برای این غذا بسیار مناسب است به طوری كه سیصدگرم شوید، صد و پنجاه گرم سیر و پنجاه گرم ترخان داشته باشد.