غذای سنتی

کشمش پلو با مرغ

 

کشمش پلو با مرغ یکی از غذاهای ساده و بسیار خوشمزه ایرانی است مرغ در این غذا باید ران باشد تا طعم غذا لذیذتر شود. تفاوت اصلی این غذا با زرشک پلو با مرغ استفاده از کشمش به جای زرشک است.

 

مواد لازم:
– زعفران آبکرده : ۱ قاشق چایخوری
– رب گوجه فرنگی : ۳ قاشق سوپخوری
– ران مرغ : برای هر نفر یک عدد
– کره : ۳ قاشق سوپخوری
– آب ۲ بار : یک سوم پیمانه
– پیاز : ۲ عدد
– سیر : ۲ حبه
– نمک و فلفل سیاه : به میزان لازم

 

طرزتهیه:

برای شروع باید ران مرغ را بپزیم. در این فاصله در یک ماهیتابه مناسب کمی روغن سرخ کردنی بریزید و رب گوجه را در آن ریخته و کمی تفت دهید. سپس نمک،‌ فلفل و ادویه مورد نظر و ، کره‌ ی آب شده را روی آن ریخته و کامل هم بزنید و کمی تفت داده و بعد ماهیتابه را از روی حرارت بردارید.حالا ران مرغ ها را اضافه کنید و زعفران آب شده، پیاز و سیر را داخل آن بریزید. درب آن را گذاشته و حرارت را کم کنید تا مرغ ها به آرامی بپزند.
در زمانیکه ران مرغ ها در حال پختن هستند، برنچ رعفرانی را می پزیم. برای اینکار طبق روش تهیه برنج آبکش عمل میکنیم، فقط تفاوت در این است که زماینکه برنج را داخل آب جوش میریزیم تا مراحل قبل از آبکش کردن طی شود، مقداری زعفران دم کرده هم به آن اضافه می کنیم تا برنج رنگ زعفران بگیرد. بعد برنج را آبکش می کنیم.

بعد از پختن کامل ران مرغ ها اگر می خواهید کشمش پلو با مرغ ریش ریش تهیه کنید، ران مرغ ها را از قابلمه خارج کرده و کاملا ریش ریش می کنیم و داخل ماهیتابه ی مناسبی می ریزیم. سپس کشمش ها را شسته و داخل ماهیتابه با مرغ ها میریزیم و با کمی روغن سرخ کردنی تفت می دهیم تا رنگ مرغ ها حالت سرخ شده به خود بگیرد و البته باید دقت کنید که کشمش فقط کمی نرم شود و سفت نشود. بعد از آماده شدن مواد و پختن برنج، برنج زعفرانی را در دیس می کشیم. می توانید مواد را لا بلای پلو بریزید یا اینکه پلو را کامل در دیس کشیده و بعد روی آن را با مواد تزیین کنید. برای تزیین کشمش پلو با مرغ از خلال پسته هم می توانید استفاده کنید.
اما در صورتیکه می خواهید ران مرغ درسته باقی بماند، بعد از پختن زیر قابلمه را خاموش کرده، در یک ماهیتابه مناسب کشمش ها را با مقداری خلال پسته و روغن سرخ کردنی در ماهیتابه کمی تفت دهید تا جاییکه کشمش ها کمی حالت پف کرده پیدا کرده کنند، بعد زیر ماهیتابه را خاموش کنید. بعد ران مرغ ها را که ریش ریش نکرده اید به صورت دورچین دور دیس بچینید و بعد روی برنج را با خلال پسته و کشمش ها تزیین کنید. در این روش تهیه کشمش پلو با مرغ، می توانید آب مرغ را هم روی میز بیاورید تا اگر کسی دوست داشت روی برنج خود ریخته و نوش جان کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *