کوکوی اشپل مخصوص مردم شمال کشور به خصوص گیلانیهاست. آنها این کوکو را با زیتون، زیتون پروده و انواع ترشی سرو میکنند.در این نوع کوکو از تخم ماهیان خاویاری ساحل دریای خزرمانند ماهی سفید، خاویارو ماهی کولی استفاده میشود.
مواد لازم:
– اشپل ماهی
– تخم مرغ ۳ عدد
– سیر ۳ حبه
– پیاز ۱ عدد
– آرد ۱ قاشق سوپخوری
– سبزی کوکو (نعنا، برگ سیر، جعفری، شوید) ۱۰۰ گرم
– آبلیمو یا زرشک ۱ قاشق سوپخوری (هر کدام در صورت تمایل)
– نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه:
سبزی کوکو را ساطوری خرد کنید. سیر و پیاز را نیز پوست گرفته و رنده کنید. تخم مرغها را داخل یک کاسه بشکنید و با چنگال یا همزن دستی بزنید تا از لختگی خارج شود. سپس سیر، پیاز، ادویه، سبزی و اشپل و آرد و آبلیمو را با هم مخلوط کنید و با قاشق خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. به جای آبلیمو میتوانید از کمی زرشک نیز استفاده کنید.
سپس مقداری روغن را در ماهیتابه بریزید تا داغ شود. مواد کوکو را داخل تابه بریزید و حرارت را کم کنید تا کوکو مغز پخت شود. سپس کوکو را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز بپزد. این غذای خوشمزه را میتوانید با نان یا برنج میل کنید.