غذای سنتی

کوکو ماهی دودی

 

هرجا سنت درست کردن ماهی دودی باشد، حتماً کوکو ماهی دودی ( یک غدای مدیترانه ای)، کراکت ماهی دودی یا کوفته های قلقلی با ماهی دودی هم هست.

 

مواد لازم :
• ۱ عدد ماهی دودی نیم کیلویی
• ۴ عدد تخم مرغ بزرگ
• یک چهارم فنجان جعفری تازه خرد شده
• ۱ حبه سیر بزرگ له شده
• ۱ قاشق غذاخوری پیاز ریز شده
• ۱ قاشق چایخوری دانه زیره آسیاب شده
• ۴ قاشق غذاخوری مایونز
• کمی فلفل هندی
• یک چهارم قاشق چایخوری نمک
• یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه، تازه آسیاب شده
• یک و نیم فنجان پودر سوخاری
• آرد
• ۸ تا ۹ فنجان روغن کانولا برای سرخ کردن

طرز تهیه :
ماهی دودی را به تکه های کوچکی ببرید و آنها را در کاسه بزرگی بریزید. آب کافی در کاسه بریزید تا روی آنها را بپوشاند. بگذارید ماهی دودی خیس بخورد و ۴۸ ساعت در یخچال بماند. حداقل ۴ بار در روز آب آن را با آب تازه عوض کنید.
قابلمه بزرگی را پر از آب کنید و آن را بجوشانید. سپس شعله را کم کنید تا آب نیم جوش بماند. ماهی دودی را به آن اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید. شعله را خاموش کنید و بگذارید کمی بماند تا به راحتی بتوان ماهی را با چنگال خرد کرد. سپس ماهی را از آب دربیاورید و وقتی سرد شد، استخوان هایش را جدا کرده و خرد کنید.

ماهی را در مخلوط کن بریزید و مخلوط کنید تا بطور یکنواخت له گردد. دو تخم مرغ در آن بشکنید و هم بزنید تا کاملاً مخلوط گردد و بافت نرمی پیدا کند. این مخلوط را در کاسه ای بریزید و با جعفری، سیر، پیاز، دانه زیره، مایونز، فلفل هندی، نمک و فلفل مخلوط کنید تا خودش را بگیرد.
سپس دست هایتان را خیس کنید و این خمیر را به تکه های مناسبی به شکل کوکو درآورید. در کاسه دیگری دو تخم مرغ باقیمانده را بشکنید و خوب هم بزنید. حالا کوکوها را نخست در آرد بزنید، سپس کاملاً به تخم مرغ آغشته کنید و در آخر در پودر سوخاری بغلتانید. آنها را داخل بشقاب به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید.
روغن را در ماهیتابه گودی روی شعله داغ کنید. سپس کوکوها را یکی یکی در آن سرخ کنید تا طلایی شوند. اگر روغن زیادی داغ باشد، وقتی کوکوها را به آن منتقل می کنید سریع قهوه ای یا سیاه می شوند. اگر به اندازه کافی داغ نباشد، کوکوها روغن بیشتری به خود جذب می کنند. کوکوها را روی کاغذ روغنی بگذارید تا روغن اضافه آنها کشیده گردد.

نکته:
– می توانید کوکوها را با سس گوجه فرنگی، مایونز یا هر چیزی که دوست دارید سرو کنید. اضافه کردن سس مایونز به این غذای مدیترانه ای آن را فوق العاده لذیذ می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *