مدتی است که علاقهمندان به غذاهای گیاهی تعدادشان افزایش پیدا کرده و خیلی از این افراد به دنبال تناسب اندام و حفظ سلامت خود هستند. برای این افراد تهیه گراتن سبزیجات را پیشنهاد می کنیم.
مواد لازم:
-پنیر پارمزان : سه قاشق غذاخوری
-آرد گندم : یک قاشق غذاخوری
-کره : چهل گرم
-پنیر پیتزا : به مقدار لازم
-قارچ : دویست گرم
-فلفل دلمه ای : یک عدد
شیر : یک دوم لیوان
-گل کلم : چهارصدگرم
-کدو کوچک : چهار عدد
-سیر رنده شده : یک قاشق مرباخوری
-نمک : به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا کدوها را به دو قسمت تقسیم کرده و از وسط نصف کنید و کمی نمک به آنها بزنید و فلفل دلمه ها را هم خرد کنید و داخل ماهیتابه را چرب کرده و آنها را داخل ماهیتابه بچینید و روی شعله ملایم گاز بگذارید تا کم کم بپزند و آب آنها تبخیر شود و طلایی رنگ شوند. در این مدت باید در ماهیتابه را نبندید تا آب آنها بخار شود.
وقتی که کدوها و فلفل ها پختند و طلایی شدند، باید گل کلم ها را داخل آب و نمک حدود پانزده دقیقه بپزید تا نرم شوند. وقتی که پختند، آن ها را آبکش کنید و داخل یک ماهیتابه تفلون بدون اینکه روغن بریزید گل کلم ها را قرار دهید و روی شعله بگذارید تا آب اضافی آنها گرفته شود و بپزند.
حالا باید قارچ ها را هم خرد کنید و با مقداری نمک و کره درون یک ماهی تابه تفت بدهید تا بپزند و آب اضافی آنها کشیده شود و سرخ و طلایی رنگ شوند.
بعد از اینکه سس بشامل را آماده کردید باید کف ظرف پیرکس یا چینی خود را چرب کنید و سبزیجات را به صورت یکنواخت در همه قسمت ها پخش کنید و سس بشامل را هم روی آنها بریزید و قارچ ها را هم اضافه کنید و تمام روی آن را با پنیر پیتزا بپوشانید.
ظرف را حدود یک ساعت داخل فر با دمای صدوهشتاد درجه سانتیگراد بگذارید تا بپزند و در دقایق آخر گریل را روشن کنید تا روی پنیر طلایی شود. حالا گراتن سبزیجات شما آماده شده و می توانید نوش جان کنید.