گوشت لوبیا یکی از معروفترین و پرطرفدارترین غذای سنتی و اصیل ایرانی است که از دیرباز در شهرهای اصفهان و کاشان طبخ می شود. این خوراک لذیذ که در شهر کاشان، آن را با ” گوشت لوبیاب” میشناسند پایه اصلی نذریها در مراسم مذهبی این شهر به شمار میآِید. ” گوشت لوبیاب” آنقدرخوشمزه و لذیذ است که قطعاً با یک بارامتحان عاشق عطر وطعم آن خواهید شد.
این غذای فوق العاده، بسیار مفید ومقوی است چون سرشاراز پروتئین و آهن، پروتئین گیاهی وکلسیم است و در تقویت عملکرد کبد، کاهش قند خون، درمان کمخونی، کاهش خطرابتلا به سرطان بسیار موثر است.
مواد لازم برای ۳ نفر:
>> پیاز: ۲ عدد
>> فلفل: به مقدار لازم
>> لوبیا سفید: ۳۰۰ گرم
>> زردچوبه: به مقدار لازم
>> گوشت گوسفندی با دنبه یا قلوه گاه : نیم کیلو
>> نمک: به مقدار لازم
>> دارچین: به مقدار لازم برای سرو
>> برنج: ۳ پیمانه
>> شوید: ۶ قاشق غذاخوری
>> روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا گوشت را متوسط خرد کرده و بعد از شستن به همراه لوبیا سفید که از روز قبل خیساندید در قابلمه بریزید. پیازها را نگینی خرد کنید و کمی تفت دهید تا سبک شود. حالا پیاز را با زردچوبه و فلفل به همراه مقداری آب به قابلمه اضافه کنید واجازه دهید ابتدا با حرارت زیاد بجوش بیاید سپس حرارت را کم کنید تا گوشت و لوبیا خوب بپزند. اگر لازم شد آب اضافه کنید. درانتهای پخت نمک را اضافه کنید.
” گوشت لوبیاب” شما آماده است در کاسه ای بزرگ بریزید و هنگام سرو کمی دارچین اضافه کنید.
حالا نوبت برنج است. برنج را که از قبل خیساندید در یک قابلمه مناسب آب در حال جوش بریزید و کمی نمک اضافه کنید بعد از کمی پختن آبکش کرده و با شوید مخلوط و دم کنید.
:::: نکته:
> می توانید این غذا را با برنج سفید هم سرو کنید.
> در صورت تمایل می توانید به گوشت دنبه اضافه کنید تا چربتر و خوشمزه تر شود.
> زمان سرو می توانید مقداری دارچین به خورشت اضافه کنید.
> می توانید برنج را حذف کنید وگوشت و لوبیا را بکوبید و در کنارآب گوشت و با سبزی خوردن، پیاز وترشی به همراه نان سنگک نوش جان کنید.
> برای پخت سریع گوشت می توانید از زودپزاستفاده کنید.