گاهی پیش میاد که برای آماده کردن غذا عجله دارید و می خواهید گوشت یا مرغ را سریع از حالت انجماد خارج کنید در این مطلب سالمترین و بهترین روش یخ زدایی گوشت و مرغ منجمد را که در اغلب آشپزخانه های حرفه ای استفاده می شود می خوانید.
سینک یا کاسه ای بزرگ را از آب سرد با دمای معمولی پر کنید و گوشت یا مرغ یخ زده را طوری که کاملا زیر آب باشد داخل آن قرار دهید. بهتر است هر ۳۰ دقیقه یکبار آب سینک یا ظرف را عوض کنید. اجازه دهید قطره کوچکی از آب سرد هم از بالا جاری باشد. در این روش برای هر دو کیلو گوشت به دو ساعت و نیم زمان نیاز دارید. فرآیند را ادامه دهید تا اینکه یخ گوشت و مرغ کاملا ذوب شود. اگر مرغ کامل دارید ، مطمئن شوید آب سرد در داخل آن رفته و از خارج و داخل از یخ باز می شود.
هرگز از آب داغ استفاده نکنید چون خطر را افزایش میدهد در حالی که داخل آن هنوز یخ زده است، و بیرون آب شده، حیطه خطر دمای ۴۱تا۱۳۵ درجه فارنهایت است دمایی که در آن باکتری ها بیشتر رشد می کنند و غذا را به خطر می اندازند.
اما سالمتر از آن این است که برای درست کردن غذا از قبل برنامهریزی کنید تا زمان کافی برای طبخ هم داشته باشید. برای باز کردن یخ گوشت و مرغ بهترین راه این است که آنها را در یخچال بگذارید تا به مرور یخشان آب شود.
توجه داشته باشید، برای جلوگیری از رشد باکتری ها، مرغ و گوشت را بلافاصله بعد از ذوب شدن بپزید و هرگز غذاهای ذوب شده را دوباره منجمد نکنید.