اعتقاد بر این است که انسانها از زعفران چیزی در حدود ۳۵۰۰ سال است که استفاده میکنند
در طب چيني زعفران به عنوان يک ماده ي افزايش دهنده ي جريان خون شناخته مي شود که به جريان خون کمک می کند و کاهنده ی دردهای حادی است که به واسطه ي ايستايي خون به وجود مي آيند. متخصصين طب چينی زعفران را در دسته ی مواد با طبع گرم دسته بندی می کنند. اين ماده و ترکيبات فعالش داراي خواص دارويی و پزشکی بسيار زيادی هستند از جمله: ضد افسردگی ، نشاط آوری ، بهبود دهنده ی عملکرد دستگاه گوارش و . . .
همچنين نکته ی بسيار مهمي که اين روزها نظر مراکز آموزشی و تحقيقاتی طب سنتی و غربی دنيا از جمله چين را به خود جلب کرده است، خاصيت آنتی اکسيدانی زعفران است که منجر به داشتن خاصيت ضد سرطانی اين ماده مي شود. از جمله ی اين مراکز دانشگاه طب سنتی شانگهای مي باشد. در اين مرکز دانشجويان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای بسياری در مورد اثرات درمانی اين گياه به تحقيق، آزمايش و پژوهش پرداخته اند. آنها امیدوارند که در آينده ای نه چندان دور می توان از اين ماده ی گياهی و دارويی به عنوان يک ترکيب درمانی در صنعت داروسازی، پزشکی و سلامت استفاده کنند.
بسیاری از ما ایرانیها هم با زعفران در آشپزی آشنا هستیم چرا که از زعفران در آشپزی برای افزودن رنگ، عطر و طعم به غذاها استفاده میشود، زعفران مانند بسیاری از گیاهان و ادویه جات میتواند به عنوان چای نیز آماده شود. به گفتهی محققین خوردن زعفران و حتی استشمام آن میتواند مصرف دارویی و سلامتی داشته باشد.
جالب است بدانید که زعفران، دارای تاریخچهای طولانی است. اعتقاد بر این است که انسانها از زعفران چیزی در حدود ۳۵۰۰ سال است که استفاده میکنند از مدتها پیش مردم از زعفران برای دارو و درمان در موارد زیر استفاده میکردند:
تاثیر چای زعفران بر سلامتی
– تقویت کننده حافظه است
– پیشگیری کننده ی سرطان
– ضد افسردگی
– برای سلامت قلب مفید است
– درمان PMS(ناراحتی و تغییرات خلق و خو در زنان پیش از عادت ماهیانه)
می توانید زعفران را به شکل دمنوش نوش جان کنید و یا به همراه برگ چایی و یا دیگر چیزها دم کنید و بنوشید.