تخم مرغ اسکاتلندی یاتخم مرغ اسکاچ یک تخم مرغ آب پزاست درگوشت پیچیده شده است، که با پودرسوخاری پوشانده شده وسرخ میشود
مواد لازم :
* ۶ عدد تخم مرغ آب پز
* ۲ عدد تخم مرغ خام
* ۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
* ۱ عدد پیاز کوچک خیلی ریز شده بدون آب (ترجیحاً کمی تفت داده شود) یا کمی پودر پیاز با گوشت مخلوط شود
* نمک
* فلفل سیاه تازه سابیده
* سبزیجات معطر خشک مثل سبزی دلمه یا ترخون (درصورت تمایل با گوشت مخلوط شود)
* یک دوم فنجان آرد سفید
* ۵ فنجان آرد سوخاری یا کورن فلکس یا برشتوک خرد شده
* روغن برای سرخ کردن
طرز تهیه :
گوشت را با نمک و فلفل و سبزیجات معطر و پیازخرد شده یا پودر پیاز ورز می دهیم تا چسبندگی پیدا کند.
۲ عدد تخم مرغ خام را با نمک و فلفل خوب هم میزنیم در ظرف جدا روی میز قرار می دهیم.
آرد و آرد سوخاری هم هر کدام در ظرف جدا.
گوشت آماده شده را به ۶ قسمت تقسیم می کنیم و به دایره هایی با قطر حدود ۱۲ سانت پهن می کنیم . به صورتی که در عکس ها می بینید هر تخم مرغ آب پز را داخل یک قسمت گوشت می پیچیم.
از سلفون برای پیچیدن گوشت دور تخم مرغ استفاده می کنیم. اگر آشپز حرفه ای هستید این کار را در دستتان هم می توانید انجام بدهید.
کوفته های آماده را در آرد سپس در تخم مرغ هم زده و بعد در آرد سوخاری (یا کورن فلکس یا برشتوک خرد شده) می غلتانیم و در روغن سرخ می کنیم.
*** دستور پخت تخم مرغ اسکاچ اولین بار در سال ۱۸۰۵ در کتاب آشپزی خانگی ماریا راندل منتشر شد اما در آن سالها پودر سوخاری در آن دستور پخت نبود و در سال ۱۸۶۱ ایزابلا بیتون سوخاری را پیشنهاد کرد. اما برخی از منابع معتبر نقل میکنند که ایده این غذا ممکن است از کوفتههای هندی گرفته شده باشد.