آش رشته از دیگر غذاهای اصیل و پرخاصیت ایرانیه و بسیار دلچسب است.ترکیب حبوبات با سبزی خواص مهمی را به این غذا اضافه میکند. سبزی آش رشته سرشار از فیبر غذایی، مواد معدنی و ویتامین A است و همچنین رنگدانههای گیاهی موجود در سبزی، نقش موثری در پایین آوردن چربی خون، ابتلا به سرطان و فشار خون دارد.
طرز تهیه:
از شب قبل یک چهارم لیوان یا ۴۰ گرم نخود، لوبیا قرمزو لوبیا چیتی را باهم در ظرفی خیس میکنیم و ۵۰ گرم عدس را جداگانه در ظرف دیگری خیس میکنیم .۳ عدد پیاز را خلالی و سرخ میکنیم. نخود و لوبیاهایی که از شب قبل خیس کردیم درون قابلمه ای با ۵ لیوان آب می پزیم و وقتی جوش آمد کف روی حبوبات را با قاشق میگیریم و حرارت شعله پایین میآوریم و در قابلمه را به طور کمی نیمه باز روی آن قرار میدهیم و یک ساعت به آن زمان میدهیم تا حبوبات پخته شوند.
مقدار سبزی آشی(۲۰ گرم اسفناج، ۲۰ گرم جعفری، ۳۰ گرم تره، ۱۰ گرم شوید،۲۰ گرم گشنیز) که آماده کردیم رو تمیز و کمی خرد میکنیم. ( دقت کنید که سبزی آش را نباید زیاد ریز کرد)
در ظرف دیگری ۴ قاشق غذاخوری روغن میریزیم و اجازه میدهیم تا داغ شود بعد یک قاشق زرد چوبه را داخل آن میریزیم و بعد از کمی همزدن نعناع ها را به آن اضافه میکنیم و سریع بعد از ۱۰ ثانیه همزدن از روی شعله گاز برمیداریم تا نعناع نسوزد و رنگ آن تیره نشود.
باید دقت کنید که در همین زمان کم هم شعله گاز پایین باشد.بعد ازیک ساعت که لوبیا ها پخت، عدس و سبزی را به آن اضافه میکنیم و ۵ لیوان آب جوش هم داخل قابلمه ریخته و شعله گاز را زیاد میکنیم تا مواد باهم به جوش بیاید. بعد شعله را کم میکنیم و با در نیمه باز اجازه میدهیم عدس و سبزیها با حبوبات به مدت نیم ساعت بپزند. بعد از این زمان داخل لیوانی ۲ قاشق غذاخوری آرد معادل ۲۰ گرم را با نصف لیوان آب خوب مخلوط میکنیم؛ به آرامی می ریزیم و هم میزنیم. بعد از آن نصف پیاز داغ و نعناع داغ را در داخل آش می ریزیم و بعد از کمی هم زدن در مرحله آخر رشته آش را نصف کرده و کم کم به صورت نامنظم در حالی که آش را بهم میزنید، در داخل آن میریزید .باید مدام هم بزنید تا رشتهها نرم شوند. در این فاصله نمک و ادویه دلخواه مثل فلفل و زرد چوبه را هم اضافه میکنیم وبعد از یک ربع از روی شعله برمیداریم . نیم ساعت که گذشت زمانی که آش شما کاملا غلیظ شد و رشته ها حجیمتر و نرمتر شدند میتوانید زیر شعله را خاموش کنید؛ آن را داخل کاسه بریزید و با نصف پیاز داغ و نعناع داغ و کمی سیر داغ و کشک تزیین و سرو کنید.