غذای سنتی

شامی

 

شامی کباب یک غذای خوشمزه وبسیارترده وهمه دوستش دارند.می توانیدآن راآماده وبرای یک وعده غذایی میل کنید.

 

موادلازم:
– پیاز : دو عدد
– گوشت :نیم کیلوگرم
– لپه پخته :دویست و پنجاه گرم
– نمک ، فلفل ، زردچوبه:به مقدار کافی
– آب :به مقدار کافی
– تخم مرغ :پنج عدد
– بیکینگ پودر :یک قاشق چایخوری
– زعفران ساییده : به مقدار کافی

 

طرز تهیه:
پیازها را به چهار قسمت تقسیم میکنیم و به همراه گوشت ، مقداری زردچوبه و آب به مدت سه ساعت می پزیم تا گوشت کاملا پخته شود. بعد از اینکه گوشت ها پخت ،آب آن را جدا میکنیم و به همراه لپه پخته شده در چرخ گوشت ، چرخ میکنیم.تخم مرغ ها را در ظرفی جداگانه میشکنیم و هم میزنیم تا سفیده و زرده تخم مرغ باهم مخلوط شوند.

 

سپس بیکینگ پودر را داخل تخم مرغ ها میریزیم و هم میزنیم.مقداری زعفران ساییده را به همراه کمی نمک و فلفل به تخم مرغ ها اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم.تخم مرغ همزده را با گوشت و لپه چرخ شده مخلوط میکنیم و حسابی ورز میدهیم تا کاملا مخلوط شوند.
یک تابه مناسب انتخاب میکنیم و مقداری روغن داخلش میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا روغن داغ شود. سپس به اندازه دلخواه از مایه شامی برمیداریم و به صورت کوفته قلقلی به آن شکل می دهیم و در پایان مانند کوکو سیب زمینی تختش می کنیم و وسطش را با انگشت یک سوراخ ایجاد میکنیم و داخل روغن سرخش میکنیم. وقتی یک طرف آن سرخ شد طرف دیگر را برمیگردانیم و سرخ میکنیم و به همین ترتیب تمام مایه شامی را سرخ میکنیم. در پایان هم با سبزیجات و گوجه فرنگی سرو می کنیم. نوش جان

 

 

نکات مهم:
-یکی از دلایل وا رفتن شامی کمبود مقدار تخم مرغ آن است.وقتی شامی هنگام سرخ شدن تیکه تیکه می شوند، باید به آن تخم مرغ یا سفیده تخم مرغ بیشتری اضافه کنید.
– مواد شامی را بعد از آنکه خوب ورز دادید به مدت سی تا شصت دقیقه در داخل یخچال استراحت دهید تا وا نرود.
-اگر مواد شامی آبکی باشد باید به آن پودرنان خشک و یا آرد سوخاری بزنید و یا یک پیاز را با رنده درشت رنده کنید و به مواد شامی اضافه کنید.
-مقدار گوشت زیاد در شامی نسبت به دیگر مواد آن باعث سفت شدن شامی می شود.
-پیاز باعث خوشمزه تر شدن شامی می شود برای همین بهتر است با رنده درشت رنده شود. تا هم شامی وا نرود و هم باعث پوک و نرم شدن آن شود.
-استفاده از گوشت گوسفند باعث خشک نشدن شامی میشود.
-اگر در شامی از گوشت چرخ کرده گوساله استفاده کردید ،کره را حتما آب کنید و به گوشت اضافه کنید تا از خشک شدن شامی جلوگیری کند.
-در مواد شامی میتوان از گوشت چرخ کرده مرغ به جای گوشت گوسفند استفاده کرد که در این صورت به گوشت مرغ نیز باید کره آب شده اضافه کنید.

 

-تابه مخصوص درست کردن شامی باید کوچک باشد و روغن درون آن کف نکند و درصورت کف کردن باید روغن را تعویض کنید.
-روغن مورد نیاز برای شامی باید به اندازه ای باشد که روی شامی های درون تابه را به خوبی بپوشاند.
-آب پیاز رنده شده در شامی را کامل بگیرید و در درون آن از آرد نخود استفاده کنید.
-برای پف کردن شامی ها حتما تخم مرغ آن ها را به مدت طولانی هم بزنید.
-برای پف کردن شامی ها از جوش شیرین داخل مخلوط شامی استفاده نکنید چون باعث تلخی و بوی نامطبوع در شامی می شود.
-در صورت تمایل میتوانید لپه پخته شده را له کنید و بعد در مخلوط شامی بریزید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *