خورشت اسفناج از خورشت های مقوی و پرخاصیت و بسیار لذیذ است که می توانید هم با استفاده از مرغ و هم گوشت قرمز آن را تهیه کنید. این خورش را میتوانید برای مهمانی ها یا دورهمی های خودمانی سرو کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
مواد لازم برای پنج نفر:
– گردوی رنده شده صدو پنجاه گرم
– زردچوبه، نمک، فلفل و ادویه به مقدار لازم
– پیاز یک عدد
– سیر خرد شده دو حبه
– اسفناج یک کیلوگرم
– مرغ نصف یک عدد
– روغن یک قاشق غذاخوری
– آلو بخارا به مقدار لازم
– آب دو لیوان
طرز تهیه:
برای پختن خورشت اسفناج با مرغ بهتر است در اولین مرحله مرغ ها را شسته و به قطعه های متوسط خرد کنید. می توانید با توجه به ذائقه خود هم از ران مرغ و هم از سینه مرغ در این خورشت استفاده کنید.
داخل یک قابلمه روغن ریخته و پیازها را نگینی خرد کرده و داخل روغن تفت دهید و وقتی که سبک و سرخ شد، سیر رنده شده را هم به این پیازها اضافه کنید و بعد نمک و زردچوبه و فلفل بریزید. سپس تکه های مرغ را به این مواد اضافه کرده و تفت دهید و بعد از آن در قابلمه را بسته و حرارت گاز را کم کنید تا مرغ ها بپزند و آب بیندازند.
حالا نوبت اسفناج هاست که آنها را به خوبی بشورید و آبکش کنید تا خشک شود و بعد از اینکه خشک شدند، میتوانید آنها را خرد کرده و داخل قابلمه جداگانه بپزید و وقتی که آب آن بخار شد، اسفناج ها را به قابلمه ی مرغ اضافه کنید.
توجه داشته باشید که برای پختن اسفناج ها نیاز نیست که روی آنها آب بریزید، زیرا خود اسفناج آب دار است و وقتی حرارت ببیند آب انداخته و با همان پخته میشود.
در این مرحله می توانید آلوها را به همراه دو لیوان آب به قابلمه محتویات قبلی اضافه نمایید و شعله گاز را کم کنید تا کم کم خورشت پخته و جا بیفتد. اگر خورشت اسفناج را با طعم ترش تر می پسندید آبغوره یا آبلیمو هم میتوانید به آن اضافه کنید. هنگامی که خورشت شما جا افتاد قبل از این که آن را از روی حرارت بردارید بهتر است بیست دقیقه تا نیم ساعت گردوهای های رنده شده را هم به آن اضافه کنید.
نکته کلیدی طعم لذیذ و خوشمزه خورشت اسفناج همین گردوی خرد شده است و طعم منحصر به فردی به آن میدهد و خورشت شما روغن میاندازد. بعد از بیست دقیقه می توانید خورشت را در ظرف موردنظر کشیده و سرو نمایید و همراه پلو میل کنید.