غذای سنتی

خورشت خلال کرمانشاهی

 

غذاهای محلی کرمانشاهی مانند دنده کباب، آش ترخینه و خورشت خلال محبوبیت زیادی در بین غذاهای ایرانی دارند و جزو غذاهای اصلی در منوی غذایی ما ایرانی‌ ها هستند. اگر برای پختن این خورشت از روغن کرمانشاهی استفاده کنید لذیذی آن چندین برابر خواهد شد.
معمولاً کرمانشاهی ها به جای کره و روغن از روغن کرمانشاهی در غذای خود استفاده می‌کنند؛ ولی می‌ توانید در صورت نداشتن روغن کرمانشاهی از کره معمولی هم برای پختن خورشت خلال کرمانشاهی استفاده کنید.

 

موادلازم:
– گلاب پنج قاشق غذاخوری
– رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
– زرشک یک پیمانه
– پیاز یک عدد
– گوشت خورشتی سیصدگرم
– لیمو عمانی دو عدد
– نمک و زردچوبه به مقدار لازم
– روغن حیوانی کرمانشاهی به مقدار لازم
– زعفران دم کرده نصف پیمانه
– خلال بادام درشت دویست و پنجاه گرم
– چوب دارچین دو تکه کوچک

طرز تهیه:
برای پختن خورشت باید پیازها را در مرحله اول به صورت نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا سبک و طلایی رنگ شوند. بعد از آن کمی زردچوبه هم به پیاز اضافه کرده و گوشت خورشتی ها را هم داخل ماهیتابه تفت دهید و تفت دادن را تا جایی ادامه دهید که رنگ گوشت شما تغییر کند. سپس کمی رب گوجه‌فرنگی را هم به محتویات ماهیتابه اضافه کرده و همه آنها را تفت دهید. بهتر است رب گوجه فرنگی در حدی تفت داده شود که طعم و بوی خامی ندهد و خورشت شما عطر و طعم و رنگ بهتری پیدا کند. بعد از آن باید چهار لیوان آب هم به خورشت خود اضافه کرده و در آن را ببندید و اجازه دهید که حدود یک ساعت و نیم تا دو ساعت گوشت شما با حرارت ملایم گاز بپزد.

 

 

در این فاصله داخل یک کاسه کمی آب گرم ریخته و خلال بادام ها را داخل آن بخیسانید تا نرم شود. سپس مقداری زعفران را ساییده و دم کنید و خلال ها را هم داخل زعفران دم‌ کرده خیس کنید تا تغییر رنگ بدهند و طعم زعفران را به خود بگیرند.
بعد از این که خورشت شما لعاب انداخت و آبش کم شد؛ در اصطلاح به یک خورشت جا افتاده تبدیل شد، موقع اضافه کردن خلال بادام، زعفران، کره حیوانی، چوب دارچین، لیمو عمانی، گلاب و نمک است. در همین مرحله می توانید زرشک را هم شسته و به خورشت خود اضافه نمایید.
بعد از اضافه کردن تمام آن ها باید حرارت شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید سی دقیقه خورشت شما بجوشد تا مزه دار شده و جا بیافتد.
در این مرحله می توانید قابلمه خورشت را از روی حرارت برداشته و قبل از سرو کردن خورشت چوب‌ های دارچین را از آن خارج کنید. حالا خورشت خلال کرمانشاهی شما آماده شده و می توانید با پلو نوش جان کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *