غذای سنتی

قاطی پلو

 

قاطی پلو یکی از غذا های محبوب و خوشمزه ایرانی است که بسیار پر طرفدار و خوشمزه می باشد. قاطی پلو را از ترکیب انواع سبزیجات و گوشت چرخ شده و یا تکه ای تهیه می کنند.

 

مواد لازم:
-قارچ دویست گرم
-گوجه فرنگی دو عدد
-پیاز یک عدد
-فلفل دلمه ای یک عدد
-بادمجان دو عدد
-زرشک دو قاشق غذاخوری
-۴۰۰ گرم برگ‌مو
-۳ پیمانه برنج
-۸ عدد فیله مرغ
-۱ قاشق‌سوپخوری گرد غوره
-۱ عدد پیاز
-۱ قاشق‌چایخوری سویاسس
-۱ پیمانه روغن
-زعفران به مقدار لازم
-۱ قاشق‌چایخوری پودر خردل
-نمک و فلفل به میزان لازم

 

طرز تهیه:
قارچ اسلایس شده،گوجه فرنگی،پیاز،فلفل دلمه ای و بادمجان را خرد کرده و تفت دهید و زرشک را اضافه کنید.
برنج را پاک کرده، بشویید و با مقداری آب و نمک به مدت دو ساعت خیس کنید. در یک کاسه سویاسس را با پودر خردل و نمک و فلفل مخلوط کنید.سپس پیاز را ریز خرد کرده و به کاسه اضافه کنید.زعفران را به مقدار دلخواه با آب جوش مخلوط کرده و به مواد اضافه کنید.
فیله‌های مرغ را هم به کاسه اضافه کرده و خوب با مواد مخلوط کنید تا همه جای فیله‌ها مزه‌دار شود.در ظرف را پوشانده و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید. حالا قابلمه‌ای را آب کرده و روی حرارت بگذارید.آب که جوش آمد برنج را از آبی که در آن خیسانده بودید خارج کرده به آب جوش اضافه کنید.برگ مو را خرد کرده و بعد از یکی دو دقیقه به برنج در حال جوش بیفزایید.
برنج و برگ مو را که نرم شدند آبکش کنید.در قابلمه‌ای مناسب کمی روغن ریخته، ته‌دیگ دلخواه را بچینید و برنج را در قابلمه بریزید و لابلای آن قارچ اسلایس شده،گوجه فرنگی،پیاز،فلفل دلمه ای و بادمجان خرد شده را اضافه کنید. ( دقت کنید که در موقع ریختن برنج در قابلمه، لابه‌لای آن مقداری گرد غوره بپاشید.)حالا قابلمه را روی حرارت ملایم گذاشته و به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه دم کنید.
تا برنج دم می‌کشد فیله‌های مرغ را از یخچال بیرون بیاورید.در تابه‌ای مقداری روغن ریخته و فیله‌ها را در روغن سرخ کنید.می‌توانید برای پخت کامل فیله‌ها مقدار خیلی کمی آب ریخته و مدتی در ظرف را ببندید.
برنج را بعد از دم کشیدن در ظرف دلخواه کشیده و با فیله‌های مرغ تزئین کنید.در قاطی پلو به جای مرغ از گوشت ماهیچه‌ گوسفندی هم می‌توان استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *