واویشکا دل و جگر یکی از خوراکی های خوشمزه و پرطرفدار در بین ما ایرانی هاست. این خوراک خوشمزه اصالتا برای شهر زنجان است. در کشور اسکاتلند هم غذای مشابه آن وجود دارد به نام هَگیس که جزء خوراک های ملی این کشور محسوب می شود.
مواد لازم:
– سیب زمینی ۲ عدد
– قارچ ۵ عدد
– دل مرغ ۲۵۰ گرم
– جگر ۳۵۰ گرم
– پیاز ۱ عدد
– رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
– نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر به مقدار لازم
طرز تهیه:
دل و جگر مرغ را بشورید و آن ها را روی تخته برش به صورت مکعبی خرد کنید و اجازه دهید آب اضافه آن کشیده شود. پیاز را بشورید و پوست بگیرید و آن ها را نگینی خرد کنید و کنار بگذارید. سیب زمینی ها را بشورید و پوست بگیرید و روی تخته برش مکعبی خرد کنید. قارچ ها را بشورید و پوست نازک آن ها را با یک چاقوی تیز بگیرید و آن ها را روی تخته برش به صورت ورقه ای خرد کنید. در تابه مناسب مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیاز های نگینی را به تابه اضافه کنید و اجازه دهید تا نرم و سبک شوند. سپس مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کنید تا رنگ بگیرد. بعد از این که پیاز ها به مدت ۵ دقیقه روی حرارت بودند دل و جگر مرغ خرد شده را به پیاز اضافه کنید. در هنگام پخت مواد را هم بزنید تا همه طرف دل و جگرها بپزد و از خامی خارج شود. در این مرحله نوبت اضافه کردن ادویه که شامل نمک و فلفل سیاه و پودر سیر است می باشد. ادویه را اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید. سپس قارچ ها را اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن درب قابلمه را بگذارید تا مواد آب بیندازد و پخته شود. حالا نوبت سرخ کردن سیب زمینی های خرد شده است. تابه مناسبی را مقداری روغن بریزد و اجازه دهید با حرارت ملایم روغن داغ شود. سپس سیب زمینی ها را به همراه مقداری زردچوبه اضافه کنید و اجازه دهید تا به مدت ۱۵ دقیقه سیب زمینی ها به خوبی سرخ و طلایی شوند.
در ۵ دقیقه آخر رب گوجه فرنگی را به سیب زمینی ها اضافه کنید و اجازه دهید رب رنگ باز کند و قرمز شود. سپس درب تابه دل و جگر را باز کنید اگر آب مواد کشیده شده و خشک شده بود آن ها را به مخلوط سیب زمینی و رب گوجه فرنگی اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ و طعم و مزه مواد به خورد هم بروند. بعد از ۵ دقیقه زیر شعله را خاموش کنید و در ظرف مناسب سرو و نوش جان کنید.