ژیگو یک غذای گوشتی خوشمزه ولذیذ کشور فرانسه است. گوشت ژیگو باید نرم و از ران گوسفند یا گوساله جوان باشد. ژیگو را با روغن، نمک، سبزی معطر و سیر طبخ میکنند.
مواد لازم:
– گوشت ران گوساله جوان ۲ کیلو
– سیر یک بوته
– نمک و فلفل به میزان لازم
– روغن ۴ قاشق سوپخوری
– هویج متوسط دو عدد
طرز تهیه :
گوشت گوساله جوان را پاک کرده و دو طرف آن را با نوک کارد سوراخ می کنیم. هویج و سیر را پوست کنده به درازا می بریم. هویج و سیر را داخل سوراخ ها قرار میدهیم. نمک و فلفل را به گوشت می زنیم با نخ کلفتی گوشت را خوب میبندیم. روغن به روی گوشت میمالیم. گوشت را در کاغذ آلومینیم می پیچیم در فر ۳۰۰ درجه به مدت ۲ ساعت می گذاریم. گوشت که پخته شد کاغذ را از دور گوشت باز کرده میگذاریم برای نیم ساعت دیگر روی گوشت خوب برشته و طلایی شود، هر ۵ دقیقه باید یک مرتبه روی گوشت را از روغنی که در ته ظرف است بریزیم تا روی گوشت خشک و تیره رنگ نشود. اگر بخواهیم گوشت ژیگو را به برش های نازک ببریم حتماً باید سرد شود.
اگر خواستیم گوشت را گرم و با سس سر میز ببریم باید پس از خنک شدن و بریدن دو مرتبه برش ها را در ظرفی می چینیم و می گذاریم تا گرم شود و سس را برای روی آن آماده کنیم. سسی که برای این نوع گوشت تهیه می کنیم باید سس مخصوص یا آبی که از گوشت خودش بدست می آید و یا آب استخوان باشد در انتخاب گوشت باید دقت نمود و اگر از گوشت گاو استفاده نمودیم باید مدت پخت بیشتری در نظر بگیریم.
سس ژیگو
مواد لازم:
– خامه صد تا صد و پنجاه گرم
– زرشک صد و پنجاه گرم
– سس خردل کمی
– رب انار کمی
– سیر کمی
– گردو به مقدار لازم
– فلفل سیاه ، جوز هندی ، ریحان و آویشن کمی
طرز تهیه:
برای تهیه سس ژیگو ابتدا صد گرم خامه را با گردو آسیاب شده هم میزنیم و صد و پنجاه گرم زرشک خیس شده را اضافه می کنیم و چند پالس میزنیم سپس کمی سس خردل و سیر و رب انار و آبی که ژیگو انداخته بود و فلفل سیاه و جوز هندی و کمی ریحان و آویشن اضافه میکنیم.همه ی مواد رو باهم مخلوط میکنیم و داخل قابلمه میریزیم تا خوب بپزه و روغن بندازه بعد از اینکه گوشت پخت داخل ظرف میذاریم و این سس ژیگو خوشمزه را روش میریزیم و با سبزیجات تزئین و سرو میکنیم.
نکته:
– برای اینکه مطمئن بشیم ژیگو کامل پخته و آماده سرو است کارد را داخل گوشت فرو میکنیم اگر گوشت خونابه نداشت و چاقو تمیز بود ژیگو آماده است.