کیک و شیرینی

اسکون بلوبری

 

اسکون بلوبری به روش های مخلفی درست میشود وخیلی هم خوشمزه است .این اسکون ها با بلوبری خشک و بلوبری تازه به علاوه عصاره وانیل مزه دار شده اند و طعم فوق العاده ای دارند. با درست کردن این اسکون ها یک میان وعده یا عصرانه بی نظیری خواهید داشت پس ارزش امتحان کردنش را دارد.

مواد لازم:
– آرد همه منظوره دو پیمانه
– شکر دانه ریز یک چهارم پیمانه
– نمک یک چهارم قاشق چایخوری
– جوش شیرین یک قاشق چایخوری
– بیکینگ پودر یک قاشق چایخوری
– کره بدون نمک، خرد شده و سرد یک دوم پیمانه
– خامه ترش یک دوم پیمانه
– خامه غلیظ یک چهارم پیمانه
– تخم مرغ کامل یک عدد
– زرده تخم مرغ یک عدد
– عصاره وانیل یک قاشق چایخوری
– بلوبری تازه یا منجمد یک و نیم پیمانه
– بلوبری خشک یک دوم پیمانه
– شکر دانه درشت جهت تزئین به مقدار لازم

طرز تهیه:
برای کره ای شدن اسکون ها باید به اندازه کافی کره اضافه کنید و همچنین خمیر باید کمی چسبندگی داشته باشد تا زمان پخت، اسکون ها پف کنند. توجه کنید که آرد زیاد می تواند اسکون ها را خیلی سنگین و سفت کند. مقادیری که برای مواد اولیه در این دستور بیان شده کاملا دقیق است پس برای داشتن اسکون های نرم و پفی طبق دستورالعمل پیش بروید. اصلا نگران چسبندگی خمیر نباشید و آرد بیشتری اضافه نکنید همانطور که گفته شد آرد زیاد باعث سنگینی و سفت شدن اسکون ها می شود وقتی خمیر را داخل یخچال می گذاریم تا استراحت کند این استراحت باعث عمل آمدن خمیر می شود و کار کردن با آن راحت تر می شود.


اولین قدم برای تهیه خمیراسکون بلوبری مخلوط کردن کره و مواد خشک است است. ابتدا در یک کاسه نسبتا بزرک دو پیمانه آرد، یک چهارم پیمانه شکر دانه ریز، یک چهارم قاشق چایخوری نمک، یک قاشق چایخوری جوش شیرین و یک قاشق چایخوری بکینگ پودر می ریزیم و هم می زنیم سپس مخلوط مواد خشک و نصف پیمانه کره خرد شده منجمد را داخل غذاساز می ریزیم و با استفاده از دکمه پالس آن ها را باهم مخلوط می کنیم. هرگز از دست برای مخلوط کردن کره و مخلوط مواد خشک استفاده نکنید چون گرمای دست باعث آب شدن کره می شود و ما نمی خواهیم این اتفاق بیفتد فقط کافی است که کره خرد شده و با مواد خشک ترکیب شود.
وقتی مخلوط کره و مواد خشک را آماده کردیم، آن را کنار می گذاریم تا مواد مرطوب را باهم ترکیب کنیم به این ترتیب که در یک کاسه بزرگ دیگر نصف پیمانه خامه ترش، یک چهارم پیمانه خامه غلیظ می ریزیم(ترکیب خامه ترش و خامه غلیظ باعث می شود که اسکون ها مرطوب تر باشند) و یک عدد تخم مرغ کامل به همراه یک عدد زرده تخم مرغ و یک قاشق چایخوری عصاره وانیل اضافه می کنیم و با همزن دستی هم می زنیم تا همگی بخوبی باهم مخلوط شوند.


بعد از اینکه مواد تر باهم مخلوط شدند ترکیب کره و مواد خشک را کم کم اضافه می کنیم و هم می زنیم توجه داشته باشید که نباید خمیر اسکون را بیش از حد مخلوط کنیم. هم زدن زیاد از حد باعث می شود گلوتن موجود در آرد بیش از حد فعال شود و این باعث می شود اسکون ها سنگین تر شوند و کمتر پف کنند. با قاشق مواد خشک و تر را هم می زنیم تا خمیر شکل بگیرد خمیری که کمی چسبندگی دارد حالا نوبت اضافه کردن بلوبری خشک و تازه است. یک و نیم پیمانه بلوبری تازه یا منجمد و نصف پیمانه بلوبری خشک داریم آن ها را هم به خمیر اضافه می کنیم و هم می زنیم باید توجه کنید که بعد از اضافه کردن بلوبری مواد را به آرامی هم بزنید تا بلوبری ها له نشوند.
وقتی که خمیر اسکون بلوبری آماده شد، باید استراحت کند و خنک شود. به ین ترتیب که دو ورق پلاستیکی را برش زده و روی سطح کار پهن می کنیم و خمیر را روی آن قرار می دهیم. حالا خمیر را به صورت یک دایره بزرگ (یک و نیم تا دو اینچ ارتفاع و نه اینچ قطر دایره) پهن می‌کنیم و کمی شکر دانه درشت می ریزیم و نایلون را می پیچیم تا خشک نشود سپس درون سینی گذاشته و به داخل یخچال منتقل می کنیم تا حداقل یک ساعت بماند و استراحت کند.
وقتی خمیر تقریباً خنک شد، فر را با دمای سیصد و پنجاه درجه فارنهایت یا صد و هفتاد و هفت درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا گرم شود، سپس داخل سینی فر یک ورقه کاغذ روغنی یا سیلیکونی قرار می دهیم.
خمیر که خنک شد از یخچال خارج کرده و نایلون آن را باز می کنیم و با استفاده از یک چاقوی تیز، آن را به هشت قطعه هم اندازه تقسیم می کنیم. از آنجایی که خمیر کمی نرم و چسبنده است، با استفاده از یک کاردک کوچک قطعات خمیر را داخل سینی قرار می دهیم طوری که هر تکه چند اینچ از هم فاصله داشته باشد.


سینی را داخل فر گذاشته و به مدت سی تا چهل دقیقه زمان می دهیم تا اسکون ها بپزند وقتی که روی آن ها قهوه ای طلایی شد سینی را از فر بیرون می آوریم.
بعد از پخت و خارج کردن سینی از فر پانزده دقیقه صبر می کنیم تا اسکون ها کمی خنک شوند و در همین حین مقداری شکر دانه درشت روی آن ها می پاشیم. توجه کنید که اگر بلافاصله بعد از خارج کردن اسکون ها از فر بخواهیم آن ها را روی توری سیمی قرار دهیم می شکنند چون گرم هستند و نرم و شکننده. پس زمان می دهیم داخل سینی کمی خنک شوند سپس با کاردک آن ها را برداشته روی توری سیمی می گذاریم تا کاملا خنک شوند.


اگر می خواهید خمیر اسکون ها را زودتر از موعد آماده کنید به این ترتیب باید عمل کنید که طبق دستور پخت پیش بروید و بعد از آماده شدن خمیر آن را در چند لایه نایلونی بپیچید و داخل یک کیسه بزرگ زیپ دار برای محافظت بیشتر قرار دهید بعد آن را داخل یخچال بگذارید تا زمانی که برای پخت آن ها آماده باشید.

نکته های مهم:
– برای این دستور، کره باید خیلی سرد باشد. پیشنهاد می کنیم کره را به صورت قطعات مکعبی خرد کرده و کمی (ده دقیقه قبل از استفاده) در فریزر بگذارید تا خیلی سرد شود.
– خامه ترش و خامه سنگین برای تهیه خمیر اسکون الزامی است چون خامه ترش باعث می شود اسکون ها بیشتر پف کنند.
– برای اینکه بهترین نتیجه را داشته باشیم از آرد همه منظوره استفاده می کنیم.
– جوش شیرین و بکینگ پودر برای عمل آمدن خمیر اسکون الزامیست.
– بلوبری تازه برای مزه دار کردن اسکون بهترین انتخاب است. اما اگر فصل بلوبری نیست و می خواهید از بلوبری منجمد استفاده کنید، باید اول یخ آن ها ذوب شود بعد آبشان را کاملا بگیرید و خشک کنید سپس به خمیر اضافه کنید.
– خمیر اسکون می تواند دو الی سه روز در یخچال بماند.
برای نگهداری اسکون ها بعد از اینکه کاملا خنک شدند آن ها را داخل یک کیسه زیپ دار یا ظرف در بسته بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *