سالاد و دسر

دسر زعفرانی

 

دسر زعفرانی یکی از خوش‌عطرترین و خوش‌طعم‌ترین دسرهای ایرانی است که طعمی شبیه به بستنی سنتی دارد.

مواد لازم برای چهار نفر:
– شیر پرچرب یک‌ونیم لیوان
– خامه صبحانه نصف لیوان
– زعفران دم‌کرده یک قاشق غذاخوری سرپر
– پودر ژلاتین ۳قاشق چایخوری
– گلاب یک قاشق غذاخوری سرخالی

طرز تهیه:
ابتدا خامه را داخل ظرفی شبیه به شیرجوش بریزید و زعفران را به آن اضافه کنید. خامه و زعفران را کمی هم بزنید تا خامه کاملا رنگ بگیرد. شیر را کم‌کم به خامه زعفرانی اضافه کنید و هم بزنید. اگر شیر را به آرامی با خامه ترکیب نکنید، خامه حالت بریده بریده به‌ خود می‌گیرد. وقتی شیر و خامه و زعفران به خوبی با هم ترکیب شدند، شکر و گلاب را هم اضافه کنید و تمام مواد را هم بزنید تا شکر کمی داخل شیر و خامه حل شود و عطر گلاب بلند شود.
حالا باید پودر ژلاتین را روی سایر مواد بپاشید و شیرجوش یا قابلمه را روی کمترین حرارت قرار دهید. حدود ۴تا ۵دقیقه تمام مواد را به آرامی و روی شعله ملایم هم بزنید تا شکر و پودر ژلاتین به خوبی داخل دسر حل شوند. بعد از حدود ۵دقیقه، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید تا دسر از حرارت بیفتد.
بعد از چند دقیقه، دسر را داخل قالب فلزی، سیلیکونی یا پلاستیکی بریزید. حتی می‌توانید دسر را داخل فنجان یا پیاله شیشه‌ای، چینی یا سرامیک هم بریزید. از آنجا که این دسر خامه دارد، نیازی به چرب کردن قالب نخواهد بود.
قالب حاوی دسر را حدودپنج ساعت داخل یخچال قرار دهید تا دسر کاملا ببندد.بعد از این مدت ، دسر را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید تا حداقل سی دقیقه در دمای محیط بماند. لبه‌های دسر را با کمک یک چاقوی تیز از ظرف دسر جدا کنید و سپس قالب را در بشقاب یا هر ظرفی که دوست دارید، برگردانید. شما می‌توانید این دسر زعفرانی جذاب و خوشمزه را با خلال پسته یا ترافل‌های شکلاتی رنگی تزئین و سرو کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *