دویماج یکی از غذاهای خوشمزه و محلی استان آذربایجان شرقی است. اهالی تبریز، میانه و اردبیل این میان وعده و عصرانه لذیذ را به شیوههای مختلف تهیه میکنند.
مواد لازم:
– پنیر تبریز ۲۰۰ گرم
– کره ۱۰۰ گرم
– نان خشک تبریزی ۴ عدد (نان نازک سفید خشک شده)
– گردوی خرد شده به میزان لازم
– آب یا دوغ یک لیوان یا به میزان دلخواه (برای مخلوط کردن، خیس کردن و فرم دادن نان خشک)
طرز تهیه:
نانها را درون کاسهای بزرگ به اندازه دلخواه خرد کنید و کمکم آب (یا دوغ) را به آن اضافه کنید و هم بزنید. خردههای نان نباید مثل ترید آبگوشت له شوند. همین قدر کهتر باشند تا بتوان آنها را گلوله کرد، کافی است. پنیر را ریز رنده یا خرد کرده و به آن اضافه کنید. اکنون کره را آب کنید و همراه گردو به آن اضافه و کاملا با دست مخلوط کنید. مواد را درون دستها به شکل گرد فشرده کنید تا کاملا بههم بچسبد و متلاشی نشود. اگر این مواد از هم باز شد کمی آب و کره آبکرده اضافه کنید. به همین راحتی دویماج شما آماده است. نوش جان
نکته ها:
– دویماج برای صبحانه کودکان هم مناسب است و سریع آماده میشود.
– در برخی از نواحی درون همین مواد سبزی خوردن ساطوری شده یا کاهوی ریزشده میریزند.
– برای عصرانه آن را همراه با سبزی خوردن و میوههایی مانند انگور و هندوانه هم سرو میکنند.
– در تهیه این میان وعده نباید از هر نوع نانی استفاده کرد. نانهای حجیم اصلا مناسب نیستند. از نان لواش کمی خشک شده هم میتوانید برای تهیه دویماج استفاده کنید.