مقاله

نگهداری طولانی مدت از سبزی خوردن

 

برای بسیاری از افراد نگهداری سبزی خوردن بسیار سخت و دشوار است، با استفاده از چند روش مناسب می‌توان سبزی خوردن را به مدت یک هفته نگهداری کرد.

 

ابتدا برای شروع باید بدانیم که سبزی خوردن معمولا شامل چه سبزی‌هایی می‌شود. تره، شاهی، ترپچه، ریحان، نعنا، پیازچه، ترخون و جعفری سبزی‌هایی خامی هستند که ما آن‌ها را به عنوان سبزی خوردن در کنار غذاهایمان میل می‌کنیم.
چگونه می‌توانیم سبزی خوردن را یک هفته تازه نگه داریم؟
سبزی‌ها را همیشه بعد از تهیه سریع پاک کنید. تا برگ‌های زرد و پلاسیده بین سبزی‌های باعث نشود بقیه سبزی‌ها زود خراب شوند. بعد از اینکه سبزی‌ها را پاک کردید آن‌ها را با آب سرد خوب بشویید و ضدعفونی کنید.
برای ضد عفونی کردن سبزی‌ها بهتر است از مواد طبیعی مانند سرکه و یا نمک استفاده کنید تا سبزی‌ها زمان بیشتری تازه بمانند.
مایع ظرف شویی و یا هر ضد عفونی کننده دیگر طول عمر سبزی‌ها را کاهش می‌دهد.
برای تمیز کردن و گل زدایی سبزی‌ها مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه کافیست، چون اگر زمان بیشتری در آب بمانند تغییر رنگ می‌دهند و زودتر پلاسیده می‌شوند.
سبزی‌ها شسته شده را در آبکش قرار دهید و حدود یک ساعتی صبر کنید تا آب آن برود.
سپس سبزی‌های شسته شده را بر روی یک پارچه نخی پخش کنید و اجازه دهید ۳ تا ۴ ساعت روی پارچه بمانند. هر نیم ساعت سبزی‌ها را بالا پایین کنید تا آبشان کاملاً گرفته شود. چون اگر سبزی کمی هم آب داشته باشد سریع پلاسیده می‌شود.

روش‌های نگهداری سبزی خوردن
* استفاده از دستمال‌های آشپزخانه و کیسه پلاستیک برای تازه نگه داشتن سبزیجات
در این روش که یکی از معمول‌ترین روش‌ها برای نگهداری سبزی هاست، باید سبزی‌ها را روی کاغذ قرار داد و بعد کاغذ را دور آن‌ها پیچاند. چون کاغذ رطوبت اضافه سبزی را جذب و از لزج شدن آن جلوگیری می‌کند. سپس برای اینکه مانع گردش هوای اضافه در میان سبزی‌ها شوید آن‌ها را در کیسه فریزر قرار دهید و در کشوی پایین یخچال بگذارید. با این روش مدت زمان پلاسیدگی سبزی‌ها کندتر شود و سبزی‌ها به مدت ۵ الی ۷ روز در یخچال سالم می‌مانند.

* جعبه و دستمال کاغذی برای تازه نگه داشتن سبزیجات
در این روش نگهداری یک ظرف پلاستیکی مناسب انتخاب کنید و داخل آن را با دستمال کاغذی بپوشانید. سپس سبزی‌ها را داخل آن قرار داده و با یک لایه از کاغذ بپوشانید. در ظرف را ببندید و در یخچال قرار دهید تا سبزی‌ها به مدت یک هفته سالم بمانند. اگر طی این مدت برخی برگ‌های سبزی پلاسیده شد آن‌ها را جدا کنید تا به بقیه سبزی‌ها آسیب نرسد.

* یک کیسه پلاستیکی و هوا برای تازه نگه داشتن سبزیجات
در بخش‌های قبلی گفتیم که سبزی‌های شسته شده را، در یک کیسه پلاستیکی قرار داده و طوری ببندید که کمی هوا در آن جمع شده باشد. سپس کیسه از بالا پیچانده و گره بزنید. در این روش هم سبزی‌ها ۷ روزی در یخچال سالم می‌مانند.

* سبزی‌ها را نشویید
در این روش سبزی‌ها را پاک کنید و بدون اینکه بشویید داخل نایلون نگهداری کنید. به این شکل که ته نایلون یک یا دو عدد دستمال کاغذی قرار دهید و بعد سبزی‌ها را داخل آن بریزید و سر نایلون را گره بزنید و در یخچال قرار دهید. قرار دادن دستمال کاغذی و یا دستمال نخی نازک باعث می‌شود رطوبت سبزی گرفته شود و سبزی پلاسیده نشود.
سپس به مقدار نیاز هر روزتان سبزی را بشویید و استفاده کنید. با این کار تقریبا سبزی شما یک هفته‌ای تازه می‌ماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *