دال حبوبات یک آبگوشت خوشمزه و لذیذ بدون گوشت است که بین گیاهخوارن به آبگوشت گیاهی معروف می باشد،این آبگوشت یک غذای کامل و مقوی است.
مواد لازم :
– روغن یک دوم پيمانه
– گوجه فرنگي نيم کيلو
– سویا یک دوم پيمانه
– لوبياسفيد يک پيمانه
– ليموعمانی هفت عدد
– زردچوبه هشت قاشق چايخوري
– سيب زميني نيم کيلو
– نمک هشت قاشق چايخوري
– پودر فلفل قرمز دو قاشق چايخوری
– نخود يک پيمانه
– لوبيا چيتی یک دوم پيمانه
طرز تهیه :
نخود، لوبيا سفيد و لوبيا چيتي را که حداقل سه ساعت خيس کرده ايم همراه با دوازده پيمانه آب در قابلمه مناسبي مي ريزيم و با حرارت زياد به جوش مي آوريم. پس ازجوش آمدن آب در قابلمه را مي گذاريم وحرارت را ملايم مي کنيم تا حبوبات حدود دو ساعت به آرامي بپزد. سپس سويا را ده دقيقه خيس مي کنيم و از صافي رد می کنیم تا آب آن گرفته شود. روغن را در ماهيتابه داغ مي کنيم وسويا را دو دقيقه با حرارت متوسط تفت مي دهيم. سپس سويا ، سيب زميني پوست کنده درسته ، گوجه فرنگي چهارقاچ ، ليمو عماني، زرد چوبه و نمک را به نخود و لوبياي پخته شده اضافه مي کنيم و مي گذاريم با همان حرارت ملايم حدود دو ساعت بپزد و کاملا جا بيفتد. مي توانيد آب دال را جداگانه در يک کاسه بريزيد وسپس محتويات قابلمه را بکوبيد وله کنيد و با سبزي خوردن نوش جان کنيد.
– نکته:
نخود، لوبياسفيد و لوبيا چيتی را باید از شب قبل بخیسانید.