ته چین مرغ از جمله غذاهای محبوب ایرانی است که دستور پختهای متنوعی هم دارد. این کیک برنج مجلسی خوشمزه، خوشرنگ و با عطر فوقالعاده زعفران را می توانید در مهمانی های مهم خود به صورت تکه ای به عنوان پیش غذا هم سرو کنید.
مواد لازم :
* برنج : سه لیوان
* تخممرغ : سه عدد
* زرشک : یک لیوان
* ماست چکیده : یک لیوان
* سینه مرغ : دو عدد
* کره : پنج قاشق غذاخوری
* روغن : یک دوم لیوان
* زعفران دم کرده : پنج قاشقغذاخوری
* نمک و فلفل : به مقدار لازم
طرز تهیه :
ابتدا برنج را با چند لیوان آب و مقداری نمک داخل قابلمه و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد سپس با آب ولرم آبکشی کنید ( برنج را زمانی آبکشی کنید که وقتی دانه برنج را میان دو انگشت می فشارید اطراف آن نرم و مغز آن کمی خام باشد).
مرغ را همراه با سه لیوان آب و نمک و فلفل با حرارت ملایم بپزید تا آب آن تمام شود ، پس از پخت مرغ را تکه تکه کنید ؛ زرشک ها نیز یک ساعت در آب خیس کنید سپس در دو قاشق غذاخوری کره سرخ کنید و مرغ را به آن اضافه نمایید.
برنج های آبکش شده را دو قسمت کنید ، یک قسمت از برنج را با تخم مرغ ها ، ماست چکیده ، دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده و نصف روغن خوب مخلوط کنید و یک قسمت دیگر برنج را با سه قاشق غذاخوری زعفران دم کرده ، کمی نمک و نصف دیگر روغن مخلوط نمائید.
دیواره های قابلمه را چرب کنید ، نصف برنج های تخم مرغی را درون آن بریزید و با کفگیر کمی فشار دهید تا مواد فشرده شوند ، لایه ای از مرغ های تکه شده بریزید و کمی زرشک سرخ شده بپاشید ، بقیه برنج های تخم مرغی را روی لایه قبلی گذاشته و فشار دهید تا مواد منسجم شوند.
روی لایه بعدی بقیه تکه های مرغ و زرشک سرخ شده را بریزید سپس برنج زعفرانی را روی مرغ ها بریزید و کمی فشار دهید ؛ باقی مانده کره را داغ کنید و روی برنج ها بریزید ، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید ، بسته به نوع حرارت بین یک تا دو ساعت برای آماده شدن ته چین زمان مورد نیاز است.
دقت کنید که اصل ته چین به ته دیگ آن می باشد، پس از آماده شدن در ظرف برگردانید یا برش زده و جدا جدا سرو نمائید ، روی ته چین را با زرشک سرخ شده تزئین کنید.