نان شیرمال نوعی نان شبیه فطیر است که بجای آب با شیر تهیه میشود و در اکثر شهرهای ایران پخته میشود ولی اصالتا مربوط به همدان است.
مواد لازم:
– دو عدد تخم مرغ
– سه چهارم لیوان روغن
– یک چهارم لیوان شکر
– یک لیوان ماست شیرین
– یک چهارم قاشق مرباخوری جوش شیرین
– دو قاشق مرباخوری بیکینگ پودر
– یک سوم قاشق چایخوری وانیل
– آرد به مقدار لازم (تا حدی که خمیر درست شود)
طرز تهیه:
برای شروع شکر را همراه با تخم مرغ و وانیل با همزن میزنیم تاکاملا مخلوط شوند.روغن را اضافه کرده باز کمی میزنیم آنگاه همزن را خاموش کرده و ماست، جوش شیرین و بیکینگ پودر را اضافه میکنیم. سپس آرد را آرامآرام اضافه کرده با دست مخلوط میکنیم تا خمیر درست شود و به دست نچسبد.
خمیر را با پلاستیک پوشانده و مدتی کنار میگذاریم تا حجمش دو برابر شود.
بعد از اینکه حجم خمیر دو برابر شد از خمیر گلولههایی برداشته و روی میز آرد پاشیده و خمیر را به فرم دایره یا بیضی و به ضخامت نیم سانت پهن میکنیم و در سینی چرب شده قرار میدهیم و با زرده تخم مرغ رو مالی میکنیم و کنجد یا پسته خرد شده میپاشیم.
حالا سینی را درون فر قرار داده و با دمای ۳۵۰ درجه به مدت ۳۰ دقیقه می پزیم.بعد از این مدت وقتی سطح نان شیرمال طلایی شد از فر خارج میکنیم تا خنک شود.