کیک و شیرینی

نان برساق

 

برساق نوعی نان محلی و سنتی شیرینه که توی روغن سرخ میشه و خیلی لذیذ و خوشمزه است و بسیار مناسب صبحانه. این نان در کرمانشاه ، کردستان ، لرستان، همدان و ایلام به صورت های متفاوتی پخته میشه.

 

مواد لازم :
– شکر: یک فنجان
– نمک: یک هشتم قاشق چایخوری
– رازیانه: یک قاشق مرباخوری
– روغن جامد: یک قاشق غذاخوری
– شیر: یک لیتر
– روغن سرخ کردنی: به میزان لازم
– تخم مرغ: یک عدد
– آرد: یک کیلوگرم
– زردچوبه یا زعفران دم کرده: کمی برای خوشرنگ شدن

طرز تهیه:
برای تهیه نان روغنی برساق، در ظرفی با حجم مناسب تمام مواد خشک را با هم مخلوط می کنیم، سپس مرکز آن را کمی گود کرده و تخم مرغ و شیر را در گودی می ریزیم و مخلوط میکنیم تا خمیر یکدست و لطیف حاصل شود. اگر خمیر به دست چسبید، کم کم به آن آرد اضافه می کنیم تا حدی که به دست نچسبد و اگر خیلی خشک بود کمی شیر اضافه می کنیم. سپس خمیر را در کیسه فریزر می پیچیم و به مدت چند ساعت در جایی نسبتاً خنک می گذاریم تا استراحت کند. بعد از این مدت از خمیری که کاملاً ور آمده و پف کرده گلوله هایی به اندازه گردو جدا می کنیم و روی یک سطح صاف و تمیز که روی آن آرد پاشیده ایم با وردنه یا با دست به ضخامت حدود نیم سانت تا حدی که زیاد نازک نشود باز می کنیم.
در پایان دو طرف این شیرینی ها را در روغن نسبتاً داغ سرخ می کنیم و در پایان کمی شکر روی آن می پاشیم. برساق را می توان مستقل یا به همراه چای سرو کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *