غذای سنتی

املت سوزی

 

یکی از غذاهای محلی و قدیمی استان سیستان و بلوچستان که در همه شهرهای آن محبوب است املت سوزی می‌باشد. این املت از یک نوع سبزی محلی به نام سوزی درست میشود. سبزی سوزی را با نام شاهی وحشی یا ازمک هم می‌شناسند.

موادلازم:
– یک عدد پیاز متوسط
– دو عدد سیب زمینی کوچک
– نیم کیلو سبزی سوزی
– چهار عدد تخم مرغ
– سیر به مقدار دلخواه
– نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه:
برای شروع قبل از هر چیز گیاه سوزی را خوب بشویید و آن را در آب بجوشانید سپس هنگامی که برگ ها کامل پختند آن ها را آبکشی کنید و اجازه دهید خنک شوند.حالا سیب زمینی ها را آب پز کنید و بعد از پخت از آب خارج کنید و پوست آن ها را بکنید و نگینی خرد کنید. سپس پیاز را خیلی ریز خرد کنید و روی تابه با کمی روغن سرخ کنید. بعد از اینکه طلایی شد سوزی پخته شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید کمی سرخ شود. سیب زمینی های خرد شده را به مواد اضافه کنید.
در پایان ادویه و سیر را به مواد بیفزایید و بعد از یک دقیقه تخم مرغ ها را در تابه بشکنید و اجازه دهید تا بپزد. نوش جان

نکته ها:
* در گذشته برای تهیه املت سوزی فقط از روغن حیوانی، سبزی سوزی، تخم مرغ و نمک استفاده می‌کردند و به مرور سایر مواد اولیه به آن اضافه شده است.
* اگر تهیه سبزی سوزی برایتان سخت است می‌توانید این غذا را با اسفناج هم درست کنید اما اسفناج جای طعم اصلی سبزی سوزی را نمی‌گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *