گیپه یک غذای خوشمزه و بسیار لذیذه که با شکمبه گوسفند درست میشود.این غذای سنتی کردستان روش تهیه بسیار آسانی هم دارد.
مواد لازم:
– گوشت چرخ کرده سیصد گرم
– پیاز داغ سه قاشق سوپخوری
– شکمبه گوسفند یک دست
– زیره یک قاشق سوپخوری
– لپه یک فنجان( از قبل خیسانده شود)
– برنج سیصد گرم ( از قبل خیسانده شود)
– زعفران دم کرده نصف فنجان
– زردچوبه به میزان لازم
– نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا شکمبه گوسفند پاک شده را به شکل چند مستطیل برش زده و کنار میگذاریم. سپس زعفران، گوشت چرخ کرده، پیاز سرخ شده، زیره سیاه ، برنج ، لپه ،زیره را با مقداری نمک و زردچوبه و ادویه و فلفل خوب مخلوط میکنیم. شکمبه های برش خورده را باز کرده و از مواد داخل آن گذاشته و بصورت می بندیم و دور آن را با نخ میپیچیم. چند سوراخ با سوزن به آن میزنیم تا در هنگام پختن باد نکند و داخل قابلمه میچینیم و تا جایی آب میریزیم که روی گیپه ها را بگیرد.
در پایان گیپه را چندین ساعت با حرارت ملایم می پزیم تا آب آن کاملاً جذب شود.بعد از پخت به آرامی نخ ها را بریده و در ظرفی مناسب سرو میکنیم.
نوش جان