غذای سنتی

شَلمین

 

شَلمین یک غذای کردی بسیار مقوی و سالم است و برای تهیه آن از چیزی شبیه به ترخینه استفاده می‌کنند با این تفاوت که نام آن شَلَم می‌باشد که از برگ‌های شلغم ، بلغور و انگور قرمز تهیه می‌شود. شلمین در واقع نوعی آش است.
ماده اصلی برای پخت این غذا را که همان شلم است می توانید در سوپرمارکت ها پیدا کنید.

مواد لازم:
– نخود پخته: ۱ پیمانه
– برگه زردآلو: ۲۵۰ گرم
– مغز گردو: نصف پیمانه
– گوشت گوسفندی با استخوان (سردست): ۵۰۰ گرم
– شلم آماده خشک: ۴۰۰ گرم (۴ تکه بزرگ)
– نمک ، روغن و کشمش: به مقدار لازم
– عدس پخته: ۱ پیمانه
– پیاز متوسط: ۱ عدد

طرز تهیه:
قبل از هر چیز شلم آماده را به مدت چند ساعت در آب خیس می‌کنیم.پس از آنکه به مقدار لازم خیس خورد و باز شد آن را در قابلمه ریخته و روی شعله قرار می‌دهیم و حبوبات پخته شده را به شلم‌ها اضافه می‌کنیم.سپس گوشت و پیاز را تفت داده و پس از آنکه رنگ گوشت عوض شد به مواد اضافه می‌کنیم.
بعد از اینکه گوشت پخت برگه زردآلو ،مغز گردو و کشمش را هم اضافه می‌کنیم و همه مواد را با هم خوب مخلوط می‌کنیم و زیرشعله را کم میکنیم و اجازه می‌دهیم تا شَلمین به آرامی پخته و جا بیفتد. نوش جان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *