نافله یکی از غذاهای محبوب و پُرطرفدار جنوب کشورمان است. این غذای سنتی خوزستان با عطر و طعم بی نظیر بسیارخوشمزه بوده و با پلو یا نان سرو می شود.
مواد لازم:
– سرکه سیب: یک چهارم پیمانه
– پیاز: دو عدد
– روغن مایع: به مقدار لازم
– آرد نخودچی: صد گرم
– پیاز داغ: سه قاشق غذاخوری
– گوشت چرخ کرده: دویست گرم
– آب: سه لیوان
– شکر: دو قاشق غذاخوری
– تره خرد شده : یک قاشق غذاخوری
– نعناع خشک : یک قاشق غذاخوری
– نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
– زردچوبه : به مقدار لازم
طرز تهیه:
برای شروع پیازها را رنده کرده و با گوشت چرخ کرده، زرد چوبه ، فلفل، نمک،آردنخودچی،نعناع خشک و تره خرد شده مخلوط می کنیم و خوب ورز می دهیم.
حالا از مواد مخلوط شده کمی برداشته و در دست به صورت شامی شکل داده و در ماهیتابه حاوی روغن داغ سرخ می کنیم.
در یک قابلمه پیاز داغ را آماده کرده و کمی نعناع خشک و مقداری زرد چوبه به همراه شکر و سرکه و سه لیوان آب اضافه و مخلوط می کنیم و سپس تمام شامیهای سرخ شده را به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت سی دقیقه با شعله کم نافله های ما طعم دار شود.
در پایان در ظرف مناسبی سرو و نوش جان کنید.