مقاله

با خواص لوبیا قرمز آشنا شوید

از لوبیا قرمز، با نام های لوبیای فلفلی یا کلیوی هم یاد می شود. این لوبیا بومی شمال کشور هند می باشد و طبعی گرم و تر دارد. لوبیا قرمز جزء کامل ترین مواد غذایی به شمار می آید و قرار دادن آن در رژیم غذایی در حفظ و افزایش سلامتی بدن بسیار موثر است. در ادامه این مطلب به خواص لوبیا قرمز می پردازیم.

 

انواع لوبیاها همچون گوشت حاوی مقدار قابل توجهی پروتئین هستند و غذایی سالم که خواص درمانی هم دارند. در اصل سه نوع لوبیا قرمز وجود دارد که شامل لوبیا قرمز، لوبیا آزوکی ( لوبیا قرمز بزرگ) و لوبیا قرمز کوچک می شود.
از خواص لوبیا قرمز می توان به ادرار آور بودن آن اشاره کرد که این امر موجب درمان بیماری های کلیه (سنگ کلیه) و مثانه می شود. همچنین این لوبیا قاعده آور و برای ریه هم مفید می باشد. مواد و ترکیبات موجود در لوبیا شامل پروتئین، کلسیم، کربوهیدرات، منیزیم، نشاسته، پتاسیم، فیبر، ویتامین های B3 و B5، آهن و اسید فولیک می باشد.
انواع لوبیاها منبع خوبی از فیبر محلول و نامحلول هستند. مقدار فیبر در پوست لوبیاها بیشتر می باشد. فیبر نامحلول به تقویت دستگاه گوارش و عملکرد بهتر روده ها کمک می کند. این نوع فیبر از یبوست پیشگیری و در صورت بروز نیز آن را درمان می کند. یکی دیگر از خواص لوبیا قرمز این است که سرشار از فیبر محلول می باشد که وقتی با آب ترکیب گردد به ماده ای ژله مانند در معده و روده تبدیل می شود.
این نوع فیبر به رفع مشکلات معده و روده ها کمک می کند. لوبیا قرمز همانند حبوبات دیگر مانند سویا و لوبیا سفید دارای نشاسته ای است که در واقع یک نوع کربوهبدات پیچیده می باشد. این نشاسته همچون فیبر محلول در معده و روده عمل می کند و در برابر هضم نیز مقاوم می باشد که این امر موجب تقویت باکتری های مفید معده و روده، در نتیجه دستگاه گوارش می گردد.
از خواص لوبیا قرمز می توان به نداشتن کلسترول و چربی اشاره کرد که این امر برای قلب و عروق مفید است. این منبع عالی پروتئین گیاهی جایگزین خوبی برای گوشت می باشد بدین ترتیب چربی های اشباع شده در بدن کاهش می یابد و سطح کلسترول در خون تنظیم می شود. وجود مواد معدنی کلسیم، پتاسیم و منیزیم به کنترل و کاهش فشار خون کمک می کنند. لوبیا قرمز سرشار از مواد معدنی همچون فولات است که این ترکیبات هم برای سلامت قلب و هم برای گرفتگی و اسپاسم عضلانی بسیار مفید هستند.
یکی دیگر از خواص لوبیا قرمز همچون حبوبات دیگر موثر بودن در کنترل و کاهش وزن است. به دلیل دارا بودن حجم بالایی از پروتئین، نشاسته مقاوم و فیبر، شخص را تا مدت طولانی تری سیر نگه می دارد. همچنین مانع از بین رفتن بافت ماهیچه ای و عضلانی در حین تمرینات ورزشی برای کاهش وزن می شود. موجب تنظیم شدن متابولیسم بدن هم می شود.
معمولا مواد غذایی که برای سلامت قلب و عروق و کنترل وزن مناسب هستند از ابتلا به بیماری های دیابت هم جلوگیری می کنند. لوبیا قرمز هم شامل این نوع مواد غذایی می شود که این امر به نشاسته مقاوم و فیبر موجود در این ماده غذایی مربوط می شود. در واقع فیبر و نشاسته مقاوم موجود در لوبیا قرمز سرعت آزادسازی گلوکز و قند به جریان خون را کند می کنند و قند کمتری وارد خون می شود در نتیجه ابتلا به بیماری های دیابت هم کاهش می یابد.
تحقیقات نشان می دهد که از دیگر خواص لوبیا قرمز ترکیبات و مواد مغذی موجود در آن است که از بدن در برابر انواع سرطان حفاظت می کنند. فیبر موجود در این لوبیا از ابتلا به سرطان سینه جلوگیری می کند. آنتی اکسیدان های موجود در لوبیا قرمز مثل سلنیوم رادیکال های آزادی که منجر به سرطان می شوند را مهار می کنند. این نوع لوبیا نسبت به سایر حبوبات اکسیژن بیشتری جذب می کند که این امر نیز در پیشگیری از سرطان موثر است.

نکته:
– مصرف این لوبیا به دلیل حجم بالای پروتئین برای افرادی که مبتلا به نقرس و یا کسانی که اسید اوریک خونشان بالاست، توصیه نمی شود.
– قبل از پخت حبوبات حداقل به مدت  دوازده ساعت آن ها را بخیسانید تا نفخ آن ها گرفته شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *