مقاله

قاتل پنهان در غذاهای روزانه ما

توصیه می شود که مصرف نمک طعام حدود ۲ قاشق چایخوری در روز باشد. اما اکثر مردم میزان مصرف نمک طعام آنها دو برابر این مقدار می باشد

 

خطر واقعی ، نمک نمکدانی که بر روی میز غذا قرار گرفته نیست بلکه نمکی است که در تمام غذاهای روزانه ما وجود دارد و ما آن را نمی بینیم . کارشناسان معتقدند ۷۵ درصد از سدیمی که ما مصرف می کنیم از مواد غذایی بسته بندی شده و آماده می باشد . اما آیا به این فکر کرده اید که نان ، پنیر و شکلات و …نیز دارای نمک بالایی هستند ؟
مصرف زیاد سدیم سبب افزایش یافتن فشار خون شده و منجر به بیماری های قلبی می گردد . موسسه پزشکی آمریکا معتقد است که کاهش دادن میزان سدیم مصرفی در افراد می تواند در سال جان۱۵۰۰۰۰ نفر را نجات دهد.
تولید کنندگان محصولات غذایی می توانند با کاهش دادن سدیم موجود در مواد غذایی تولید شده ، نقش مهمی را در این زمینه برای مردم ایفا کنند . اگر محصولی دارای سدیم بالایی می باشد حتماً بر روی بسته بندی آن علامت هشدار حک شود تا افراد مختلف (اعم از سالم یا بیمار ) از آن مطلع شوند .

مواردی که خود شما می توانید رعایت کنید :
• با توجه بیشتر داشتن به میزان مصرف نمکی که می خورید شروع کنید . هنگام خرید کردن در فروشگاه های مواد غذایی حتماً برچسب روی بسته بندی ها را با دقت بخوانید تا از میزان سدیم موجود در آنها آگاه شوید و سعی کنید مواد غذایی را که میزان سدیم آنها کمتر می باشد خریداری کنید .

• از خوردن این گونه مواد غذایی که به داشتن نمک زیاد معروف می باشند پرهیز کنید مانند : سوپ ها و گوشت های کنسرو شده ، انواع مغزهای شور مانند پسته و بادام و غیره . غذاهای منجمد شده ، انواع سس های سالاد ، چیپس های سیب زمینی و پنیر .

• به هنگام آشپزی و پخت و پز مواد غذایی نیز مراقب باشید به جای استفاده از انواع غذاهای کنسرو شده از گوشت تازه و همچنین سبزیجات تازه استفاده کنید . در مصرف چاشنی های نمک دار مانند سویا سس و … خساست بخرج داده و زیاده روی نکنید ! اگر امکان دارد هنگام استفاده از محصولات کنسرو شده ابتدا آنها را آب کشی نمایید تا کمی از نمک آن گرفته شود و سپس مصرف کنید .

• در نهایت ، اگر می توانید میز غذا را بدون وجود نمکدان تحمل کنید حتماً این کار را انجام دهید .این کار یکی از آسان ترین راهها می باشد . کارشناسان معتقدند چندین هفته طول می کشد تا ذائقه شما به مواد غذایی کم نمک عادت کند و پس از گذشت یک ماه شما خواهید دید غذاهای پر نمکی که در گذشته برای شما مطلوب بودند دیگر مطلوب نخواهند بود چون ذائقه شما به غذاهای کم نمک عادت کرده است !

امیرحسین منصوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *