این مادهی غذایی خوشمزه فواید بسیاری دارد چرا که دارای مواد مغذی بسیار ولی با کالری کم است و فرقی ندارد به چه صورت مصرف شود، به شکل نیمرو ، آبپز و یا املت. تخم مرغ یک غذای کامل است و مواد مغذی بالایی شامل: پروتئین، اسیدهای چرب امگا۳ و امگا۶ ، ویتامین محلول درچربی دارد. تخم مرغ به افزایش سطح لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) یا همان کلسترول خوب کمک میکند.
پس بیراه نیست که برای این مادهی غذایی خوشمزه یک روز جهانی با شعار “هر انسان سالم، یک تخم مرغ در روز” درنظر گرفتهاند.
در اینجا فقط به برخی از خواص تخم مرغ اشاره می شود:
>> محققان توصیه می کنند که مصرف روزانه تخممرغ، در زنان باردار و شیرده، کودکان و نوجوانانی که در سن رشد هستند، ورزشکاران و بزرگسالان تبدیل به یک عادت غذایی شود.
>> این ماده غذایی، پروتئین بسیار بالایی دارد؛ طوری که گفته میشود تمام ۹اسیدآمینه ضروری را میتواند به بدن شما برساند.
>> حتی اگر بیماریهایی چون دیابت، فشار خون بالا و قلبیعروقی دارید، با پزشک درباره تخممرغ مشورت کنید و سرخود مصرف آن را کنار نگذارید. فقط اینکه از خوردن غذاهای چرب و پرنمک در کنار آن خودداری کنید و نوع پخت هم بدون روغن درنظر گرفته شود.
>> علاوه بر ویتامینها و مواد معدنی ضروری دیگری که در تخممرغ وجود دارد، میتوانید در آنکولین را هم که نوعی ویتامین است، پیدا کنید. این ویتامین، هم اثر خوبی بر عملکرد مغز و سیستم عصبی دارد و در رشد و نمو جنین و کودک، تقویت حافظه و سلامت قلب و عروق هم اثر میگذارد.
>> مواد موجود در تخممرغ میتواند از تحلیل رفتن شبکیه چشم و نابینایی ناشی از آن در دوران سالمندی هم جلوگیری کند.
>> نگاهی وجود دارد که فکر میکنند تخممرغ، میتواند کلسترول خون را بالا ببرد. بهخاطر همین بعضیها سعی میکنند آن را کمتر مصرف کنند. اما تحقیقات چنین چیزی را ثابت نکرده و آنچه باعث افزایش کلسترول خون میشود، اسیدهای چرب اشباع شده هستند، نه کلسترول غذایی.
>> خود تخممرغ یک وعده غذایی کامل محسوب میشود و البته مکمل غذاها و خوراکیهای دیگر هم هست.
>> با مصرف هر یک عدد تخممرغ ۷۰ کالری به بدن شما وارد میشود. فقط با همین مورد هم می توان به ارزش غذایی بالای تخم مرغ پی برد.