چاشنی, مربا

مربای کامکوات

کامکوات یا پرتقال مینیاتوری، که طعم و ظاهری شبیه پرتقال دارد از خانواده مرکبات و بومی کشور چین است. کامکوات را هم به صورت خام با پوست می توان خورد و هم به صورت مربا. مربای کامکوات یکی از خوشمزه ترین و دلچسب ترین مرباهای پرطرفدار استان مازندران است که عطر و طعم بسیار دلپذیری دارد. در ایران، کامکوات در شمال کشور می روید.

این میوه پُرخاصیت سرشار از آنتی اکسیدان ها و فلاونوئیدها، منگنز، آهن، منیزیم، ویتامین های B، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین E، کلسیم، پتاسیم، مس، روی، فیبر، لیمونن و مونوترپن ها می باشد.

 

موادلازم:

>> کامکوات: ۱ کیلوگرم

>> آب لیمو: ۱ قاشق مربا‌خوری

>> شکر: حدود ۱ کیلوگرم

>> گلاب: یک سوم لیوان

>> آب: ۳ لیوان

 

طرزتهیه:

برای درست کردن این مربای خوشمزه، کامکوات ها را خوب بشورید و در صورت تمایل به دلخواه برُش دهید (اسلایس حلقه ای، یا نصف شده) و هسته ها را جدا کنید.

اگر به صورت درسته استفاده می کنید نیازی به خارج کردن هسته ها نیست فقط چند سوراخ کوچک در پوست آن ایجاد کنید و  ۱۰ دقیقه در قابلمه حاوی آب درحال جوش قرار دهید. بعد از ۱۰ دقیقه با آب سرد آبکش کنید. برای گرفتن تلخی کامکوات، باید ۲ بار آن را در آب بجوشانید.

بهتر است در پایان ۲ بارجوشاندن،  کامکوات ها را ۱ ساعت در آب یخ قرار دهید تا کامکوات‌ها شکل و بافت خود را بعد از جوشاندن از دست ندهند.

در این مرحله درون یک قابلمه دیگر یک لیوان آب و یک سوم لیوان گلاب را به همراه شکر بجوشانیدبعد از حل شدن شکر، کامکوات ها و آبلیمو را اضافه کنید و اجازه دهید مربا ۱ ساعت با حرارت  کم جوشیده وغلیظ شود.

در پایان  گاز را خاموش کنید تا مربا کاملا سرد شود. سپس درون ظرف شیشه ای مناسب نگهداری و مصرف کنید.

نوش جان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *