پختن حبوبات شاید یکی از دغدغه های آشپزی باشد بنابراین دانستن یکسری از نکات می تواند در این زمینه بسیارکمک کننده باشد. با مطالبی درهمین زمینه با ما همراه باشید:
>> جوشاندن حبوبات
یک راه برای پخت سریع حبوبات بخصوص نخود و لوبیا، جوشاندن حبوبات به مدت ۱۰ دقیقه است و خیساندن در همان آب به میزان ۱ ساعت به این شکل که ۵ دقیقه اول با حرارت بالا و ۵ دقیقه دوم با حرارت متوسط جوشانده شود و سپس به مدت ۱ ساعت درهمان آب خیسانده شود.
>> استفاده از نمک
در زمان پخت حبوبات به هیچ عنوان به آن نمک اضافه نکنید. نمک باعث سفت شدن بافت حبوبات و دیر پختن آنها می شود.
>> استفاده از فلاسک
یک راهکار جالب برای پخت حبوبات استفاده از فلاسک است؛ به این صورت که حبوبات را داخل فلاسک بریزید ودرب آن را ببندید و به مدت ۱۲ ساعت و یا یک شبانه روز بگذارید بماند بعد از این زمان می بینید که تقریبا حبوبات پخته شده اند.
>> زمان لازم برای خیساندن و پخت حبوبات:
::: لوبیا چشم بلبلی
دوازده ساعت در آب ولرم بخیسانید. “مدت زمان پخت ۴۵-۵۰ دقیقه”
::: لوبیا سفید
دوازده ساعت در آب ولرم بخیسانید. “مدت زمان پخت ۷۰-۹۰ دقیقه”
::: لپه
نیازی به خیساندن نیست. “مدت زمان پخت ۴۰-۴۵ دقیقه”
::: ماش
دوازده ساعت در آب ولرم بخیسانید. ” مدت زمان پخت ۳۰-۵۰ دقیقه”
::: لوبیا چیتی
دوازده ساعت در آب ولرم بخیسانید. “مدت زمان پخت ۷۰-۹۰ دقیقه”
::: عدس
نیازی به خیساندن نیست. “مدت زمان پخت ۳۰-۴۰ دقیقه”
::: دال عدس
نیازی به خیساندن نیست.”مدت زمان پخت: ۱۵-۳۰ دقیقه”
::: لوبیا قرمز
دوازده ساعت در آب ولرم بخیسانید. “مدت زمان پخت ۴۵-۵۰ دقیقه”
::: نخود
دوازده ساعت در آب ولرم بخیسانید. “مدت زمان پخت ۶۰-۹۰ دقیقه”